Pjevački zbor Ekonomskog fakulteta - Sonus oeconomicus

Sonus oeconomicus – pjevački zbor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu nastao je početkom 2012. godine inicijativom šest studenata kao projekt u sklopu kolegija Menadžment promjena pod mentorstvom profesora Mislava Ante Omazića. Zbor je s konkretnijim radom započeo u studenom 2012. Prvi nastup održan je krajem prosinca u holu fakulteta, a dan kasnije i na Božićnom domjenku za djelatnike Fakulteta. Početkom svibnja 2013. po prvi puta sudjelovali su na Smotri pjevačkih zborova Sveučilišta u Zagrebu. Iza toga je održano još nekoliko nastupa u prostorijama fakulteta.
Nakon jednogodišnje pauze uzrokovane epidemijom korona-virusa, Zbor nastavlja s radom krajem 2021., te u srpnju 2022. godine održava prvi veći samostalni koncert, a odmah potom odlazi u Sjevernu Makedoniju gdje ostvaruje zapažene nastupe na Festivalu Ohridsko ljeto.
Osim gostovanja i snimanja za Student TV, Zbor redovito nastupa na Fakultetu, a osobito se ponosi koncertom povodom božićnih blagdana, prigodno nazvanog “Kada zvijezda divna…”,  na kojem su otpjevali prigodni božićni i tradicionalni repertoar.



Voditeljica: Danijela Varga

Kontakt: zbor.sonus@gmail.com 

Facebook stranica zbora

Probe: utorkom i četvrtkom u dvorani 8 u 20h
Ukoliko želite postati naš član, možete nam se pridružiti na našim redovitim probama!