Faculty of Economics & Business - Zagreb

BDiB studentice pokrenule startup iDerma

iDerma: Zdravstveni startup studentica BDiB studija

Ana Burica, Josipa Majić i Petra Milković, studentice zagrebačkog ekonomskog fakulteta na BDIB studiju osmislile su zdravstveni startup pod nazivom iDerma. Riječ je o softverskom rješenju koje dermatolozima omogućava prikupljanje velikih količina informacija o svakom pacijentu i kreiranje personaliziranog plana terapije kao i prognostike na osnovi tih informacija, umjesto uobičajenog one-size-fits-all pristupa koji se oslanja na bitno isti plan terapije s ponekim varijacijama.
Na taj način riješit će se problem neadekvatnog sustava praćenja stanja pacijenata kako na polju dermatologije tako i u srodnim nišama i po prvi puta omogućiti sustavna analiza reakcije na OTC terapije i preparate te kreirati platforma na kojoj će doktori izgraditi kvalitetan, dugoročan i profitabilan odnos sa svojim pacijentima.

„Ideja i znanja nam ne nedostaje, kao ni volje za uspjehom i dokazivanjem, tako da po tom pitanju stojimo bok uz bok europskim startupovima. No, nedostatak vjere u proizvod bila je jedna od najvećih prepreka u razvoju proizvoda. Vrlo često bi se dogodilo da okolina smatra dermatologiju „trivijalnim“ tržištem i projekt a priori promašenim zbog toga. Svijet web tehnologija je smatran muškim svijetom i žene se itekako moraju dokazati po pitanju kompetencije, no jednom kada svladate tu barijeru znanjem i sposobnošću onda biti mlada poduzetnica u takvom okruženju u većini slučajeva znači nešto pozitivno“, naglašavaju mlade poduzetnice.

Trenutno u privatnoj beta fazi, iDerma je ušla u pregovore s venture capital fondovima za daljnje financiranje, a sav dosadašnji razvoj financiran je vlastitim sredstvima. Soft launch njihovog proizvoda - ograničen izlazak na dio tržišta - očekuje se u prosincu.
 
Više pročitajte na:
https://www.bankamagazine.hr/hrvatska/iderma-zdravstveni-startup-zagrebackih-studentica