Završeno Organize Your Talk natjecanje

Deveto studentsko natjecanje u prezentiranju na engleskom i njemačkom jeziku studenta 1. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu – ORGANIZE YOUR TALK – održano je online od 4. do 14. lipnja 2021. Prvih sedam godina studenti su prezentirali pred svojim kolegama i žirijem u predavaonicama, a prošle i ove godine pred kamerama svojih računala i mobitela.

Prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike Europske unije imaju istaknuto mjesto, a do samog finala natjecanja dolazi manje od 5% svih brucoša koji tijekom prve godine pripremaju i na stranom jeziku održavaju prezentacije na stručne teme.

Višegodišnji projekt Katedre za poslovne strane jezike EFZG-a ponovno se realizirao u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u RH i Europskim dokumentacijskim centrom pri Knjižnično-dokumentacijskom centru EFZG-a.

Svi partneri, Predstavništvo Europske komisije pa tako i partneri iz gospodarskog sektora EY, Adecco, Kaufland, darivali su studente vrijednim nagradama – posjetom Europskoj komisiji u Briselu, stručnim edukacijama, poklon paketima, a najbolji tim dobio je i pravo besplatnog upisa na kolegij po izboru na engleskom jeziku u okviru BDiB programa na Ekonomskom fakultetu-Zagreb.

Na online dodjeli nagrada studenti Marko Blažević, član pobjedničkog tima u prezentiranju na engleskom jeziku i Patricia Špičić, članica pobjedničkog tima u prezentiranju na njemačkom jeziku, istaknuli su volju i želju za radom svih svojih kolega i mentora nastavnika u radu sa studentima, dok je u ime članova žirija prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić s Katedre za marketing EFZG-a istaknula ne samo kvalitetu prezentiranja nego i ozbiljnost i aktualnost i zahtjevnost odabranih tema. Prodekanica za međunarodnu suradnju i projekte izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić pohvalila je hrabrost i entuzijazam studenata koji su ove godine 1. godinu studija proveli u online okruženju i nadu da ćemo sljedeće godine biti u dvoranama fakulteta.

Čestitamo pobjednicima i vidimo se sljedeće godine s novom generacijom studenata 1. godine studija EFZG-a!
 
Prezentacije su dostupne na internetskoj stranici https://oyt.net.efzg.hr


PREZENTACIJE NA ENGLESKOM JEZIKU

1. mjesto prema odluci žirija i pobjednici po izboru publike:
Klara Blažević, Marko Blažević, Stjepan Škara, Mia Štrelov: IN THE RING WITH CONSUMER INJUSTICE2.mjesto:
Martina Vuković, Nika Žerjavić, Anita Žeželj, Lana Živković: GENDER INEQUALITY IN THE EU3. mjesto:
Valentina Buršić, Nika Čebohin, Barbara Medved, Valeria Francesca Plaia: FAST FASHION
PREZENTACIJE NA NJEMAČKOM JEZIKU

1. mjesto:
Ante Gaćina, Patricia Špičić, Andrea Tomić: DIGITALISIERUNGSGRAD DER EUSTRUČNI ŽIRI ZA PREZENTACIJE NA ENGLESKOM JEZIKU:
1) Denis Redžepagić, zamjenik voditeljice Odjela za političko izvještavanje i analize, Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj
2) Ines Horvat, Head of Human Resources, EY
3) prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić, Katedra za marketing, EFZG
4) prof. dr. sc. Ivan Strugar, Katedra za informatiku, EFZG
5) Cherlene Brand, Sveučiliše Caledonian, Glasgow, Ujedinjeno Kraljevstvo
6) mr. sc. Gorana Duplančić Rogošić, Katedra za poslovne strane jezike i tjelesnu i zdravstvenu kulturu, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu
7) Marija Šimunović, Europski-dokumentacijski centar pri Knjižnično-dokumentacijskom centru EFZG-a
8) Željka Lisec Jelić (alumni EFZG-a), Senior Associate in Assurance, PwC Hrvatska
9) Klara Čelan, jedna od pobjednica 8. natjecanja Organize Your Talk (2020)
 
STRUČNI ŽIRI ZA PREZENTACIJE NA NJEMAČKOM JEZIKU:
1) Renata Banović Lonjak, voditeljica službe Selekcija / TL Recruiting, Kaufland Hrvatska k.d.
2) Zrinka Brnić Zavialov, savjetnica za selekciju i razvoj kandidata, Adecco Hrvatska d.o.o.
3) Snježana Kereković, viša predavačica na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu