Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

UPUTE ZA KORIŠTENJE KNJIŽNICE OD 27. 9. 2021.

Upute korisnicima za korištenje Knjižnično dokumentacijskog centra i Europskog dokumentacijskog centra od 27. 9.2021.


Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u nastavku dajemo Upute za korištenje usluga i čitaonice Knjižnično-dokumentacijskog centra koje stupaju na snagu 27.9.2021. godine.

Dok su na snazi aktualne epidemiološke mjere, korištenje knjižnice dopušteno je isključivo studentima i zaposlenicima Ekonomskog fakulteta – Zagreb, uključujući i ALUMNI.

Ostali korisnici mogu ostvariti pravo pristupa građi isključivo putem međuknjižnične posudbe preko svoje matične knjižnice.

Za sve izmjene i dodatne informacije pozivamo vas da pratite naše obavijesti na:


RADNO VRIJEME ZA KORISNIKE

od ponedjeljka do četvrtka od 8:15 do 19:45 sati
petkom od 8:15 do 18:45 sati
subotom od 8:15 do 13:45 sati

 

MJERE ZAŠTITE

  • Korisnici koji planiraju dolazak u knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju, te kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom.
  • Prilikom ulaska u zgradu Fakulteta potrebno je pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera.
  • Ulaskom u knjižnicu korisnik se mora najprije javiti dežurnom djelatniku na pultu posudbe radi evidencije korisnika. Status dokazuju pokazivanjem e-indeksa (X-ice) Ekonomskog fakulteta - Zagreb ili, prema potrebi, drugog dokumenta.
  • Unutar knjižnice potrebno je poštivati mjeru međusobne udaljenosti od 1,5 m. Nije dopušteno mijenjanje mjesta za rad tijekom boravka u čitaonici.
  • Unutar knjižnice obvezno je nošenje maske.
  • Prozračivanje, čišćenje i dezinfekcija prostora provodit će se redovito.
 

KNJIŽNIČNE USLUGE 

Korisnici će moći koristiti sve knjižnične usluge, sukladno uputama u nastavku.

Posudba i vraćanje građe  

PREPORUKE:

  • Za obveznu i dopunsku literaturu kojoj je izdavač EFZG koristite uslugu Digitalne knjižnice EFZG (https://www.efzg.unizg.hr/digitalna-knjiznica-kdc-efzg/44124).
  • Ukoliko nemate pristupne podatke za Digitalnu knjižnicu iste možete dobiti tako da sa svoga fakultetskog e-maila (@net.efzg.hr) pošaljite upit na e-mail knjiznica@efzg.hr
  • Dostupne članke iz časopisa možete zatražiti u digitalnom obliku iznimno u slučaju udaljenog mjesta stanovanja tako da sa svoga fakultetskog e-maila (@net.efzg.hr) pošaljite zamolbu na e-mail knjiznica@efzg.hr. Članke je obvezno naručiti najmanje 1 dan ranije (maksimalno 5 članaka). Važno je navesti ime i prezime autora, naslov članka, naziv časopisa, godinu, volumen, broj časopisa i po mogućnosti stranice članka.
  • Završnim, diplomskim, magistarskim i doktorskim radovima možete pristupiti, korištenjem AAI računa, na Repozitoriju Ekonomskog fakulteta (https://repozitorij.efzg.unizg.hr/)
  • Koristite dostupne e-izvore za ostalu literaturu (baze podataka, Hrčak…). Dostupno na: https://www.efzg.unizg.hr/za-studente-29717/knjiznicno-dokumentacijski-centar/pretrazivanje/33796

Informacijski upiti
KDC će i dalje rješavati vaše informacijske upite bilo koje vrste putem e-maila knjiznica@efzg.hr, telefona ili osobnim dolaskom u knjižnicu.
Preporučuje se komunikacija digitalnim putem.
 
Potvrde o podmirenju dugovanja (završetak studija, ispis…) i samoarhiviranju rada u Repozitorij
Potvrde o podmirenju dugovanja (vraćene sve knjige i podmirene zakasnine) i o obavljenom samoarhiviranju ocjenskog rada i doktorske disertacije u fakultetski Repozitorij (REPEFZG) će se do daljnjega dostavljati studentu i nadležnoj studentskoj referadi Fakulteta isključivo putem e-maila. Stoga molimo naše studente da nam se prije sravnjenja indeksa u referadi obrate na e-mail knjiznica@efzg.hr radi dobivanja ove Potvrde (pazite da Vaš e-mail bude s domene @net.efzg.hr).
 
Izjave o samoarhiviranju radova u Repozitorij Ekonomskog fakulteta (REPEFZG)
Potpisana i skenirana Izjava o samoarhiviranju rada u REPEFZG (više informacija na: https://www.efzg.unizg.hr/za-studente-29717/knjiznicno-dokumentacijski-centar/usluge-41937/samoarhiviranje-radova-u-repozitorij-repefzg/45670) se dostavlja na e-mail knjiznica@efzg.hr (pazite da Vaš e-mail bude s domene @net.efzg.hr).
 
Molimo sve naše korisnike za strpljenje i da se drže svih gore navedenih uputa, kako bi naši knjižničari što uspješnije i u što kraćem roku mogli odgovoriti na vaše zahtjeve.