U Dubrovniku se održala prva Summer Business Academy - zajednički projekt Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Odjela za ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku

Prvi tjedan srpnja, kada je dio akademskih obaveza pri kraju, a ljeto još nije u punom zamahu, idealno je vrijeme za program koji su osmislili Ekonomski fakultet u Zagrebu i Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Od 4. do 9. srpnja u Dubrovniku se održala prva zajedničku FEB - UNIDU Summer Business Academy.

Summer Business Academy (SBA) program je cjeloživotnog obrazovanja namijenjen polaznicima iz zemlje i inozemstva, koji pruža mogućnost dodatnih 5 ECTS bodova za izvannastavne aktivnosti.
 
Tijekom pet dana prve Summer Business Academy, održale su se radionice na engleskom jeziku iz tri područja: analiza  podataka (data analytics), inovacije (emerging innovations) i izazovi održivosti (sustainability challenges). Polaznici su odabrali tri radionice: Neuromarketing, Digital transformation and digital business models i Sustainable start-ups and entrepreneurship, na kojima je naglasak bio usvajanje praktičnih znanja. Radionice su vodili profesori i stručnjaci s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku te Hochschule Trier iz Njemačke.
 
Cilj Summer Business Academy je pružiti polaznicima dodatno obrazovanje izvan klasičnih okvira kurikuluma. Ove su godine među našim polaznicima bili studenti ekonomije, doktorandi i diplomirani ekonomisti kojima je zajednička želja za usvajanje novih znanja i usavršavanje. Nakon radnog dijela, polaznici su popodneva iskoristili za upoznavanje grada uz vodstvo i uživanje u sadržajima koje Dubrovnik pruža. Zadnji je dan za polaznike i predavače organizirana svečana večera. 

Iskoristite početak srpnja za usavršavanje i rast i pridružite se novim i starim polaznicima na Summer Business Academy.

Vidimo se sljedeće godine u Dubrovniku!