Svečano otvorenje doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost

U ponedjeljak 25. siječnja 2021. godine s početkom u 17 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta - Zagreb održano je svečano otvorenje poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost.

Otvorenju je virtualno prisustvovala peta generacija doktoranada studija zajedno s predavačima i upravom Fakulteta. Doktorski studij Ekonomija i globalna sigurnost je prvi interdisciplinarni studij ovog tipa u Hrvatskoj, a na njemu uz profesore Ekonomskog fakulteta kao predavači sudjeluju i profesori s niza drugih visokoškolskih institucija, uključujući Fakultet političkih znanosti te Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Okupljenima se prvo obratio voditelj studija prof. dr. sc. Tonći Lazibat te prepustio riječ rektoru Sveučilišta prof. dr. sc. Damiru Borasu,  prodekanici Fakulteta izv. prof. dr. sc. Kosjenki Dumančić i predsjedniku Vijeća društveno-humanističkoga područja Sveučilišta, prof. dr. sc. Lajošu Žageru koji su poželjeli dobrodošlicu studentima. Uz to, istaknuli su važnost doktorskog studija koji nudi nove istraživačke mogućnosti za polaznike te potvrđuje status Ekonomskog fakulteta kao vodeće visokoškolske obrazovne ustanove i mjesta na kojem se razvijaju inovativni studijski programi koji prate trendove na svjetskom tržištu i omogućuju razvoj vrhunskih stručnjaka raznih profila, što potvrđuje i prestižna AACSB akreditacija.

Nakon uvodnih riječi rektora i prodekanice, voditelj studija prof. dr. sc. Tonći Lazibat je predstavio cjelokupni program i predavače na studiju. Po završetku protokolarnog dijela otvorenja krenula je nastava na doktorskom studiju za petu generaciju studija.