Ekonomski fakultet - Zagreb
POPIS SVEUČILIŠNIH SPECIJALISTIČKIH STUDIJA

Važne obavijesti

Predavanje g. Kristiana Čeke

U petak, 14.09.2012., u sklopu kolegija "Novčano i devizno tržište" polaznicima VI. generacije našeg Studija predavanje na temu "An Introduction to the Structured Products Market" održao je g. Kristian Čeko, direktor sektora Prodaje strukturiranih proizvoda u CreditSuisse banci, Zürich. Riječ je o segmentu financiranja koji povezuje pojedine financijske instrumente s upravljanjem rizicima. Posebna prednost, a i priviliegija, za polaznike Studija je da su o strukturiranim proizvodima mogli slušati iz prve ruke od predavača koji svakodnevno sudjeluje u njihovom oblikovanju i prodaji u drugoj po veličini švicarskoj i jednoj od najpoznatijih europskih i svjetskih banaka. Predavanje je izazvalo pozornost polaznika sadašnje, ali i onih iz prethodnih generacija Studija.

       

 

Stručno putovanje polaznika V. generacije našeg Studija u Osijek

U subotu, 19. studenog 2011.g., u okviru kolegija "Tehnike imovinsko-financijskog restrukturiranja" polaznici našeg Studija posjetit će kompaniju Žito d.d. Osijek gdje će nam domaćin biti vlasnik kompanije g. Marko Pipunić. Tom prigodom će vlasnik i predstavnici Uprave našim studentima održati predavanje čija je podloga analiza slučaja restrukturiranja kompanije Žito d.d. koja je poslije Agrokora druga najveća kompanija iz područja prehrambeno-poljoprivredne industrije. Time ispunjavamo jedno od ključnih načela Studija - program orijentiran ka praksi. Nakon predavanja posjetit ćemo dijelove ove velike kompanije (šećerana i proizvodnja mlijeka).

Nakon posjeta kompaniji Žito d.d. naš boravak u Slavoniji i Baranji poprimit će sasvim drugi karakter u obliku team buildinga. Naime, riječ je o zadnjem predavanju na V. generaciji našeg Studija i prema starom dobrom običaju vrijeme je da se svi skupa opustimo uz slavonsko-baranjske gastronomske specijalitete na obiteljskom gospodarstvu u Karancu i posjetu vinskom podrumu. Naravno da to ne može proći bez dobrih tamburaša...


Sigurni smo da će ovaj posjet Slavoniji i Baranji nakon naporne akademske godine stvoriti novu energiju, učvrstiti stara i stvoriti nova prijateljstva...

Voditelji Studija


Predavanje g. Pave Zubaka o restrukturiranju kompanije AutoZubak

U okviru kolegija "Tehnike imovinsko-financijskog restrukturiranja"  g. Pavo Zubak, vlasnik i spiritus movens kompanije AutoZubak, održat će predavanje u obliku analize slučaja o restrukturiranju svoje kompanije. Naglasak njegovog predavanja stavljen je na restrukturiranje kao kontinuiran proces i ključni čimbenik uspješnosti poslovanja. Predavanje će se održati 16. studenog 2011., u 17.00h.


Predavanje dr.sc. Tadije Vrdoljaka, člana Uprave Hypo-Alpe-Adria Bank 

U okviru kolegija "Tehnike imovinsko-financijskog restrukturiranja" dr.sc. Tadija Vrdoljak, član Uprave Hypo-Alpe-Adria Bank, održat će predavanje o restrukturiranju spomenute banke. Nakon prethodnog razdoblja snažne ekspanzije Hypo banke nastupili su problemi uzrokovani posljednjom financijskom krizom. Hypo banku je tada spasila i nacionalizirala austrijska država. Dr.sc. Vrdoljak će na konkretnoj analizi slučaja prezentirati specifičnosti restrukturiranja u području bankarstva. Predavanje će se održati 15. studenog 2011., u 17.00h.