Ekonomski fakultet - Zagreb
POPIS SVEUČILIŠNIH SPECIJALISTIČKIH STUDIJA

FBA - Fundamentals of Business Administration

Poštovane kolegice i kolege dobro došli na web stranicu specijalističkog FBA programa „Poduzetništvo u ekonomiji znanja“!

Ekonomski fakultet Zagreb ovaj program provodi već duži niz godina u sklopu naše dopunske aktivnosti, tzv. „cjeloživotnog obrazovanja odraslih“. Dosadašnja vrlo dobra višegodišnja iskustva u provođenju ovog programa na Fakultetu te u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Koprivničko-križevačko županiji izazvala su veliki interes te uskoro pokrećemo ovaj program i u Zagrebačkoj te Ličko-senjskoj županiji.

Osnovni je cilj ovog programa upoznati vas sa novim ekonomskim spoznajama, poslovnim konceptima i modelima, te brojnim drugim poduzetničkim opcijama koje dana stoje na raspolaganju, a kako bi se doprinijelo razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog ali neiskorištenog potencijala koja proizlazi iz najvrednijeg resursa kojeg Hrvatska posjeduje – znanja.

Misija ovog studija predstavlja izgradnju i razvoj poduzetničke kulture i svijesti o potrebi povezivanja na svim razinama gospodarskih aktivnosti kako bi se doprinijelo razvoju novih poduzetničkih ideja i inovacija. Zbog toga program studija obuhvaća najnovija menadžerska, računovodstvena, financijska, marketinška i druga znanja i vještine unutar širokog raspona poduzetničkog konteksta koja će vaše bogato iskustvo iz prakse usmjeriti ka dugoročno održivom rastu efektivnosti te razvoju vaših poduzeća.

Tijekom studija, kroz više kolegija i sa različitih aspekata, posebna pažnja biti će posvećena poslovnom planiranju i izradi poslovnih planova utemeljenih na praktičnim idejama koje će moći biti dalje provođene u vašim postojećim ili možda nekim novim poduzećima i projektima. Kroz predavanja imat ćete priliku upoznati se sa vodećim hrvatskim stručnjacima iz teorije i prakse poduzetništva čije ćete stručne savjete i pomoć moći i u buduće koristiti i u svojem poslovnom životu.

Specijalistički FBA program „Poduzetništvo u ekonomiji znanja” certificirani je program Zagrebačkog sveučilišta. Po završetku programa polaznici dobivaju Certifikat o završenom FBA studiju «Poduzetništvo u ekonomiji znanja» od strane Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Ovaj program usklađen je i sa smjernicama tzv. Bolonjske deklaracije te ćete znanja koja ovdje steknete moći iskoristiti u vašem daljnjem usavršavanju na Ekonomskim fakultetu u Zagrebu.

 

Voditelj FBA programa
„Poduzetništvo u ekonomiji znanja“
Prof. dr. sc. Marko Kolaković
mkolakovic@efzg.hr