Predavanje - Rezultati projekta "Ekonomski problemi pod povećalom: pitajmo kvantitativce"

U okviru Seminara za matematičko programiranje i teoriju igara u srijedu 18. prosinca 2019. u 12:15 sati na Ekonomskom fakultetu – Zagreb  u dvorani 26 održat će se  predavanje pod naslovom  "Rezultati projekta Ekonomski problemi pod povećalom: pitajmo kvantitativce"

Predavanje će  održati  voditeljica doc. dr. sc. Margareta Gardijan Kedžo te članovi projekta doc. dr. sc. Vedran Kojić i dr. sc. Ivana Lolić s Ekonomskog fakulteta - Zagreb.

Sažetak:
Danas su mladi ljudi na dnevnoj bazi izloženi različitim informacijama iz područja ekonomije, kako o stanju gospodarstva tako i onih koji se tiču upravljanja osobnim financijama. Kako bi mlada osoba kvalitetno donijela odluke o potrošnji i štednji, poželjno je da razumije i kvantitativni kontekst tih odluka. Projekt „Ekonomski problemi pod povećalom: pitajmo kvantitativce“, podržan od Ministarstva znanosti i obrazovanja u sklopu šireg projekta Popularizacija znanosti, obuhvaća izbor i razradu odabranih tema iz financijske matematike, primijenjene statistike te optimizacije u ekonomiji koji su učestali u svakodnevnom životu. U sklopu Seminara za matematičko programiranje voditeljica doc.dr.sc. Margareta Gardijan Kedžo, te članovi doc.dr.sc. Vedran Kojić i dr.sc. Ivana Lolić govorit će o rezultatima projekta.