Organize Your Talk 2021 – online edition

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra EFZG-a organizira 9. natjecanje u studentskim prezentacijama na stranim jezicima Organize Your Talk 2021 - online edition. Deveto izdanje natjecanja održat će se drugi puta na mrežnoj stranici natjecanja od 4. do 14. lipnja 2021.

Natjecanje uključuje studente 1. godine Ekonomskog fakulteta s ciljem vježbanja komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom ili drugom stranom jeziku. U skladu s očekivanim ishodima učenja za kolegij Poslovni engleski 2 - razvoj profesionalnih prezentacijskih vještina ključnih u današnjem poslovnom svijetu i usvajanje stručne terminologije - prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike EU imaju istaknuto mjesto.

Na OYT svake godine nastupaju studenti koji su se za sudjelovanje izborili u oštroj konkurenciji unutar svojih predavačkih grupa. Svi studenti prve godine svoje profesionalne govorničke vještine „bruse“ pod vodstvom svojih nastavnika, pripremaju i održavaju prezentacije pred svojim kolegama, a samo najbolji dolaze na natjecanje. Ove godine u najuži izbor ušlo je 12 timskih prezentacija na engleskome jeziku i 2 na njemačkome. U sklopu natjecanja studenti će morati pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Također morat će demonstrirati i koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore i oslanjajući se na online podršku djelatnika EDC-KDC. Niti spretnost pri korištenju novih komunikacijskih tehnologija neće proći nezapaženo jer su sve prezentacije nastale tijekom dvanaest intenzivnih tjedana nastave na daljinu.
  
OYT 2021 ima dva segmenta:
1. natjecanje timskih prezentacija na engleskom jeziku (12 timova)
2. prezentacije na drugim jezicima (na njemačkom jeziku dvije ove godine)

O pobjednicima odlučuju stručni žiri, sastavljen od predstavnika Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, tvrtki sponzora, profesora, predstavnika studenata i bivših studenata Ekonomskog fakulteta, te publika većinom glasova. Glasanje se provodi putem Google Forms obrazaca koji će biti dostupni na stranici https://oyt.net.efzg.hr/naslovna  od 4.  do 14. lipnja 2021.

Po završetku glasanja, na istoj će se stranici upriličiti i kraće događanje tijekom kojeg će uživo biti predstavljen žiri, proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade.
Tri najbolja tima bit će nagrađena posjetom Europskoj komisiji u Bruxellesu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH, a druge vrijedne nagrade osigurali su EFZG i EY.