Organize Your Talk 2020 – online edition

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra EFZG-a organizira 8. natjecanje u studentskim prezentacijama na stranim jezicima Organize Your Talk 2020 - online edition. Osmo izdanje natjecanja te ujedno i prvo koje se održava online jedno je od događanja u sklopu obilježavanja 100. obljetnice Ekonomskog fakulteta – Zagreb. Održat će se na mrežnoj stranici natjecanja od 15. do 22. lipnja 2020.

Natjecanje u prezentiranju na stranim jezicima namijenjeno je studentima 1. godine Ekonomskog fakulteta, a cilj natjecanja je vježbanje komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom ili drugom stranom jeziku, ključnih u današnjem poslovnom svijetu.  U skladu s očekivanim ishodima učenja za kolegij Poslovni engleski 2 (razvoj profesionalnih prezentacijskih vještina i usvajanje stručne terminologije), prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike EU imaju istaknuto mjesto.

OYT 2020 ima tri segmenta:
1. natjecanje timskih prezentacija na engleskom jeziku (12 timova)
2. natjecanje solo prezentacija na engleskom jeziku (8 solo prezentacija)
3. prezentacije na drugim jezicima (španjolski, francuski, talijanski, njemački i kineski)

O pobjednicima odlučuju stručni žiri, sastavljen od predstavnika Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, tvrtki sponzora, profesora, predstavnika studenata i bivših studenata Ekonomskog fakulteta, te publika većinom glasova. Glasanje se provodi putem Google Forms obrazaca koji će biti dostupni na stranici https://oyt.net.efzg.hr/  od 15.  do 22. lipnja 2020.

Po završetku glasanja, na istoj će se stranici upriličiti i kraće događanje tijekom kojeg će uživo biti predstavljen žiri, proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade.