Održan 6. Interkatedarski skup Poslovne informatike

U sklopu Dana informacijske tehnologije 2022 koji je Katedra za informatiku Ekonomskog fakulteta – Zagreb organizirala povodom 50. godišnjice smjera Menadžerska informatike, 9. lipnja 2022. godine održan je i 6. Interkatedarski skup Poslovne informatike

Interkatedarski skup Poslovne informatike tradicionalni je skup nastavnika i suradnika na visokoškolskim ustanovama iz područja poslovne informatike koji se prvi puta održao 2015. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Skup se organizira s ciljem međusobnog upoznavanja nastavnika te poticanja znanstveno-nastavne suradnje.

Domaćin Interkatedarskog skupa 2022. godine bila je Katedra za informatiku Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a tema ovogodišnjeg Interkatedarskog skupa Poslovne informatike bilaje 50 godina informatičkog smjera na Ekonomskom fakultetu – Zagreb. Skup su otvorili Prodekan za studente, nastavu i digitalizaciju izv. prof. dr. sc. Božidar Jaković i pročelnica Katedre za informatiku prof. dr. sc. Mirjana Pejić Bach. Program je započeo prezentacijom prof. dr. sc. Ivana Strugara kroz koju je dan povijesni pregled 50. godišnjice smjera Menadžerska informatika koji se po svom osnivanju zvao „Informacijski sustavi u udruženom radu“. U nastavku je prof. dr. sc. Vesna Bosilj Vukšić predstavila nastavne, a prof. dr. sc. Mirjana Pejić Bach znanstvene i projektne aktivnosti Katedre, nakon čega je uslijedio panel na temu „Stručna praksa u IT poduzećima/odjelima“. Na spomenutom panelu sudjelovali su: prof. dr. sc. Mario Jadrić (Ekonomski fakultet, Sveučilište u Splitu), izv. prof. dr. sc. Darko Etinger (Fakultet informatike, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli), izv. prof. dr. sc. Ljubica Milanović Glavan (Ekonomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu), doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić (Fakultet organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu) i Saša Mitrović, mag. oec (Ekonomski fakultet u Osijeku, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera. Govornici su predstavili načine na koje se provodi stručna praksa na njihovim institucijama nakon čega je uslijedila konstruktivna diskusija među okupljenima. Skup je završio domjenkom i neformalnim druženjem po završetku programa.  

Pored članova Katedre za informatiku Ekonomskog fakulteta – Zagreb, 6. Interkatedarskom skupu Poslovne informatike prisustvovali su predstavnici osam fakulteta u Republici Hrvatskoj: Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Pula, Fakulteta informatike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, Odjela za ekonomiju Sveučilišta u Zadru, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.