Tjedan financijske pismenosti 2024

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na TJEDAN FINANCIJSKE PISMENOSTI (https://tfp.net.efzg.hr/) i Drugu regionalnu konferenciju financijske pismenosti koje zajednički organiziraju Ekonomski fakultet Zagreb i Raiffeisen mirovinski fondovi, a koji će se održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 19.-22. ožujka 2024. godine. Događaj je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva financija. 

Cilj projekta koji se održava u mjesecu financijske pismenosti je okupiti i umrežiti stručnu i širu javnost iz različitih industrija i društvenih sfera s ciljem promocije i poboljšanja razine financijske pismenosti i dijeljenja najboljih praksi iz područja financijskog obrazovanja te prerasti u jednogodišnje okupljanje svih dionika iz regije i svijeta kako bi pridonijeli izgradnji financijski sposobnog stanovništva.

U tom tjednu na fakultetu će se održavati niz aktivnosti stručnog, edukativnog, ali i zabavnog karaktera:
 
  • 19. ožujka 2024. - FL x Talk
Na ovom jedinstvenom događaju, sudionici će imati priliku čuti izlaganja eminentnih svjetskih, regionalnih i domaćih stručnjaka iz područja financija, ekonomije i poduzetništva, koji će dijeliti svoje bogato iskustvo i znanje. Tematske cjeline obuhvatit će širok spektar tema. Kroz dinamične prezentacije, interaktivne diskusije i studije slučaja, sudionici će dobiti konkretne alate i savjete kako bi unaprijedili svoje financijsko razumijevanje i donosili pametne odluke u vezi s novcem. Osim toga, bit će prilika za postavljanje pitanja stručnjacima kako bi se direktno adresirale individualne financijske potrebe i izazovi.
 
  • 20. ožujka 2024. - 2. Regionalna konferencija financijske pismenosti
Konferenciju ""Financije budućnosti: Inkuzivnost i održivost" će otvoriti predavanje ministra financija izv. prof. dr. sc. Marka Primorca nakon čega će slijediti tri atraktivna panela i dva pozvana predavanja u kojem će vodeći stručnjaci, znanstvenici, ali i javne osobe komentirati važnost financijske pismenosti za ostvarivanje osobnog blagostanja. Program konferencije dostupan je na sljedećem linku:
https://tfp.net.efzg.hr/program-i-aktivnosti/konferencija-financijske-pismenosti  
Prijave za konferenciju moguće su putem sljedećeg linka: https://forms.gle/3AmD6ver9ZZmmgRp6
Prijaviti se za konferenciju možete najkasnije do 17. ožujka 2024. godine. 
 
  • 21.-22. ožujka 2024. - Radionice financijske pismenosti za mlade i odrasle
Tijekom Tjedna održat će se niz besplatnih radionica koje su namijenjene mladima, a na koje se možete prijaviti putem sljedećeg linka:  https://forms.gle/Q1atSkytu9w3ZxXA9
Također, održavat će se radionice za odrasle (zaposlenike) koji su kupili kotizaciju za konferenciju. Teme radionica za odrasle i mlade dostupne su na sljedećem linku: https://tfp.net.efzg.hr/program-i-aktivnosti/radionice-i-predavanja-za-zaposlenike-i-studente
 
19.-22. ožujka 2024. - Festival financijske pismenosti
Tijekom Tjedna će se u prostorijama Fakulteta održavati Festival financijske pismenosti. Cilj Festivala je upoznati posjetitelje s edukativnim materijalima, novim proizvodima i uslugama, inovacijama te edukativnim programima i inicijativama u području financijske pismenosti. Posjetioci će imati priliku sudjelovati u nagradnim igrama i osvojiti vrijedne nagrade. Festival je otvoren svim posjetiocima Fakulteta od 10 do 14 sati.
Također, u okviru Festivala održat će se prezentacija knjige i kratko predavanje Velimira Šonje  na temu "Mirovine za 21. stoljeće".  Prezentacija  knjige i predavanje održat će se u Knjižnici Ekonomskog fakulteta 19.3. u 14:30 u fakultetskoj knjižnici.  Svi sudionici na poklon dobivaju potpisani primjerak knjige. Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta ograničen. Prijaviti se možete ovdje: https://forms.gle/F9cYZdLoqisrh9798
 
  • 19.-22. ožujka 2024. - Izložba financijske pismenosti
Tijekom Tjedna u prostorijama Fakulteta održavat će se izložba radova iz područja financijske pismenosti u kojoj će između ostalog biti izloženi i radovi osnovnoškolaca. Izložba je otvorena svim posjetiocima Fakulteta od 10 do 14 sati.