Organize Your Talk 2022 - 10. natjecanje studenata prve godine EFZG u prezentiranju na engleskom jeziku

NAJAVA

10. natjecanje studenata prve godine EFZG 
u prezentiranju na engleskom jeziku 

Organize Your Talk 2022

 
Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra (EDC-KDC) Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira 10. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku Organize Your Talk (OYT). Natjecanje će se održati u petak, 20. svibnja 2022., s početkom u 9.30 sati u dvorani 3 na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U natjecanju sudjeluje desetak timova sastavljenih studenata 1. godine studija Poslovne ekonomije i Ekonomije. U skladu s očekivanim ishodima učenja za kolegij Poslovni engleski 2 (razvoj profesionalnih prezentacijskih vještina i usvajanje stručne terminologije), prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike EU imaju istaknuto mjesto.

Natjecatelji će pokazati da znaju kompetentno rabiti stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Demonstrirat će nam i koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore i oslanjajući se na podršku djelatnika EDC-KDC-a.

Timovi se natječu za vrijedne nagrade partnera u projektu: Predstavništvo Europske komisije, EY i EFZG. Tri najbolja tima po izboru stručnog žirija osvajaju studijsko putovanje u Bruxelles u posjet Europskoj komisiji, edukacije u organizaciji sponzora i poklon pakete sponzora. Tim koji osvoji nagradu publike također dobiva poklon pakete sponzora.

O pobjednicima odlučuju stručni žiri i publika većinom glasova. Interdisciplinarni žiri, sastavljen od predstavnika Predstavništva Europske komisije u RH, predstavnika renomiranih tvrtki, profesora s Ekonomskog fakulteta i nastavnika poslovnih stranih jezika s drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odabrat će najbolje timove i dodijeliti prigodne nagrade.


ORGANIZATORI:  KATEDRA ZA POSLOVNE STRANE JEZIKE EFZG-a
Natjecanje Organize your talk proizašlo je iz redovne nastave poslovnih stranih jezika i temelji se na očekivanim ishodima učenja obaveznih kolegija jezika struke. Svake godine, u pripremama za OYT tijekom čitavog semestra sudjeluju svi studenti prve godine i nastavnici Poslovnog engleskog.

Do samog natjecanja dolaze samo najbolji, što znači da priliku za nastup na natjecanju dobije manje od 5% svih brucoša koji tijekom prve godine pripremaju i na stranom jeziku održavaju prezentacije na stručne teme.

Prvih sedam godina studenti su prezentirali pred svojim kolegama u predavaonicama, a prošle dvije godine pred kamerama svojih računala i mobitela. OYT 2020 i OYT 2021 u cijelosti su se održali online, na mrežnoj stranici https://oyt.net.efzg.hr/naslovna. Ove godine vraćamo se u prostore EFZG te se veselimo ponovnom susretu i šarmu neposredne komunikacije. Kao i do sada, natjecanje će se snimati te će snimke svih prezentacija biti dostupne na mrežnoj stranici natjecanja.