Nova Uprava

Izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ danas je službeno preuzela dužnost Dekanice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i time postala prva žena na funkciji Dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Titulu doktora znanosti izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ stekla je 2010. godine na temu “Interni nadzorni mehanizmi u funkciji kvalitete revizije financijskih izvještaja”, a dodatno usavršavanje nastavila na European Institute for Advanced Studies in Management u Barceloni, Španjolska te na University of Applied Sciences Osnabrück, Njemačka. Izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ dobitnica je i brojnih nagrada, uključujući nagradu Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za njezin diplomski, a kasnije za magistarski i za doktorski rad. Dobitnica je i nagrade “Mijo Mirković” Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za knjigu “Analiza financijskih izvještaja”. Od 2018. godine, izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ obnašala je funkciju prodekanice za poslovne procese i strateška partnerstva.
 
Izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ danas je predstavila i novoizabrane prodekane:
 
Izv. prof. dr. sc. Božidar Jaković – prodekan za studente, studijske programe i digitalizaciju
Izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić – prodekanica za strateška partnerstva i projekte
Izv. prof. dr. sc. Zoran Wittine – prodekan za poslovanje i infrastrukturu
Izv. prof. dr. sc. Zoran Krupka – prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju
 
Danas je ujedno bio i prvi dan svim brucošima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za koje je organizirana posebna svečanost kojoj su nazočili dekanica i prodekani.
 
Tom prigodom dekanica je poželjela svim studentima prve godine dobrodošlicu :
“Dobrodošli na Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu! Fakultet je osnovan 1920. godine, proslavili smo 102 godine uspješnog rada i poslovanja. U tom razdoblju promovirano je više od 80.000 studenata i više od 800 studenata je steklo titulu dokrora znanosti. Gotovo nema institucije u Hrvatskoj  u kojoj nije zaposlen netko od naših studenata i na to smo osobito ponosni. Ovaj fakultet krase brojni uspjesi, 2019. dobili smo američku AACSB akreditaciju čime smo postali fakultet koji zadovoljava kriterije koje zadovoljava samo 5% fakulteta u svijetu. Ove godine stekli smo i EQUIS akreditaciju što je velik uspjeh. Diploma Ekonmomskog fakulteta u Zagrebu vrijedi svugdje u svijetu. Ove godine od nešto manje od 30 000 srednjoškolaca koji biraju studijske programe, Ekonomski fakultet ostvario je gotovo 10 000 prijava”.