dr. sc. Nikolina Dragičević (poslijedoktorandica na projektu HRZZ)

Povratak na katedru
dr. sc. Nikolina Dragičević (poslijedoktorandica na projektu HRZZ)
Ime i prezime
Nikolina Dragičević
Kabinet
A407
Telefon
Web
Društvene mreže
Konzultacije
  • Trenutno nema podataka
Biografija
Dr. Nikolina Dragičević je poslijedoktorandica na istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom "Višerazinske konfiguracije organizacijskog dizajna: razumijevanje dualnosti između heterogenosti i homogenosti" pod mentorstvom prof. Tomislava Hernausa.

Nikolina je doktorirala na temu inovacija u uslugama pod mentorstvom prof. WB Leeja, prof. Eric Tsuija i prof. Eng Chewa u sklopu "Knowledge Management and Innovation Research Centre" na The Hong Kong Polytechnic Univeristy (PolyU, 75. na QS World Rankings). Na PolyU je također stekla četverogodišnje profesionalno iskustvo u poučavanju i koordinaciji projekata visokog obrazovanja koji su dobili više međunarodnih nagrada (pojedinosti se mogu naći u životopisu).

Njezino se doktorsko istraživanje fokusiralo na primjenu teorija prakse i dizajnerskog promišljanja na modeliranje i unapređenje pametnih usluga. Koristila je kvalitativne i kvantitativne metode istraživanja, a posebno je stekla stručnost u primjeni mješovitih metoda i istraživanja temeljenog na dizajnu. Projekt je bio usmjeren na razumijevanje i rješavanje problema u hongkonškim tvrtkama i uključivao je suradnju s različitim partnerima, čime je doktorat dobio povećanu empirijsku vrijednost.

Njezini istraživački interesi, osim inovacija u uslugama, uključuju dizajnersko promišljanje, upravljanje znanjem u 4. industrijskoj revoluciji, inovativne metode učenja, upravljanje poslovnim procesima i organizacijski dizajn. Osobito joj je strast promicanje humanog pristupa inovacijama i (digitalnom) radu u poslovnom i obrazovnom kontekstu.

Životopis na hrvatskom jeziku
Životopis na engleskom jeziku