Ekonomski fakultet - Zagreb
Članovi

Monetarna politika 2023/24

ISPITNA LITERATURA NA PREDMETU "MONETARNA POLITIKA" za sve studente (nove i ranije generacije), počevši od ak.god.2023./24:
1) Lovrinović, I., Ivanov, M.: "Monetarna politika", 2023./24. (novi udžbenik) - radna verzija knjige dostupna je kroz dvije zasebne datoteke koje se odnose na gradivo 1. i 2. kolokvija - dostupne su u classroomu predmetnog nastavnika - za studente tekuće generacije (kodovi: pc4cg4r  ;  wsbx4fb  ) i jednom zasebnom classroomu kreiranom radi lakšeg snalaženja za studente ranijih generacija (kod za pristup: sqxiayf)
2) zadaci 1 i 2 - dostupni su classroomu seminarske nastave (kod za pristup: hey5zfc ) i u nastavku ove obavijesti:

ZADACI 1
Zadaci 1 za vježbu
Rješenja zadataka 1 za vježbu

ZADACI 2
Zadaci 2 za vježbu
Rješenja zadataka 2 za vježbu


Uvjeti za polaganje ispita (te pristup kolokvijima): položeni ispit iz kolegija Osnove ekonomije i Makroekonomija.
Studenti koji nemaju ispunjene navedene preduvjete ne mogu pristupiti ni kolokviju ni ispitu iz kolegija „Monetarna politika“ dok ne polože ispite iz navedenih kolegija.

Putem ispita ili dva kolokvija moguće je ostvariti maksimalno 100 bodova. Svaki kolokvij nosi maksimalno 50 bodova.
Na pismenom ispitu i svakom kolokviju treba ostvariti minimalno 60% mogućih bodova kako bi studenti stekli pravo na upis pozitivne ocjene. Studenti koji nisu ostvarili minimalnih 60% mogućih bodova na prvom kolokviju nemaju pravo izlaska na drugi kolokvij.

Dodatni bodovi mogu se ostvariti izradom i izlaganjem prezentacija u okviru seminarske nastave (maksimalno 5 bodova).
Bodovi stečeni na seminarskoj nastavi (prezentacije) vrijede isključivo na zimskom ispitnom roku (siječanj/veljača 2018.), a priznaju se tek nakon što na svakom kolokviju ili cjelovitom ispitu student ostvari minimalno 60% mogućih bodova.

Studenti koji polažu ispit putem kolokvija prijavljuju ispit za prvi termin zimskog ispitnog roka

Studenti koji polažu razliku sa stručnog studija kolegij „Novac i kredit“ mogu pristupiti prvom ispitnom roku u kojem su ispunili uvjete za polaganje ispita iz kolegija „Monetarna politika“ (položeni ispiti iz kolegija „Osnove ekonomije“ i „Makroekonomija“).

Raspon ocjena:

91 do 100 i više bodova - izvrstan

81 do 90 bodova - vrlo dobar

71 do 80 bodova - dobar

60 do 70 bodova - dovoljan

Studenti koji su pozitivno ocjeni na pismenom ispitu (ili kao zbroj dva pozitivno ocjenjena kolokvija) mogu odgovarati za višu ocjenu.