Konferencije u 2020.-2022. godini

Konferencija 2nd Zagreb International Conference on the Law of Obligations
Druga Zagrebačka međunarodna konferencija o obveznom pravu (2nd Zagreb International Conference on the Law of Obligations) održat će se na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 28. do 30. rujna 2022. godine: Konferenciju organizira Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s European Law Institute (ELI) Croatian Hub i ELI Global Private Law SIG, a uz podršku Hrvatske gospodarske komore i ICC Croatia. Više obavijesti dostupno je na mrežnim stranicama konferencije: https://lawofobligations.net.efzg.hr/.

Konferencija „Treba li nam / imamo li obvezno osiguranje od potresa?”
Konferencija „Treba li nam / imamo li obvezno osiguranje od potresa?” održat će se u petak 7. svibnja 2021. godine s početkom u 10:00 u organizaciji studenta u sklopu Institutional Investors LAB-a pod mentorstvom izv. prof. dr. sc Jakše Krište.

Konferencija je posvećena iznimno aktualnoj temi financiranja štete nastale potresima u Hrvatskoj, ulozi države u sanaciji, mogućnostima osiguranja i novih metoda transfera rizika. Koja je granica intervencije države, gdje je individualna odgovornost pojedinca i zašto je tako niska zastupljenost osiguranja moguće je poslušati kroz panel raspravu i prezentacije na ovoj konferenciji.

Agenda konferencije dostupna je ovdje. Konferencija se uživo prenosi na YouTube kanalu EFZG.

Međunarodna konferencija IEEE–TEMSCON EUROPE 2021 "Innovation Networks, Entrepreneurship, Information Technology and Artificial Intelligence"

Međunarodna konferencija IEEE–TEMSCON EUROPE 2021 na temu "Innovation Networks, Entrepreneurship, Information Technology and Artificial Intelligence" održat će se u Dubrovniku od 17.-21. svibnja 2021. godine, ukoliko bude moguće s obzirom na epidemiološku situaciju. Inače, konferencija će se održati virtualno.

Konferencija je organizirana u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu-Sveučilište u Zagrebu, Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu-Sveučilište u Zagrebu te Odjelom za ekonomiju i poslovnu ekonomiju-Sveučilište u Dubrovniku.

Važni datumi:
- Predaja rada: 31. siječanj 2021
- Potvrda o prihvaćanju rada: 10. ožujak 2021.
- Finalni rad: 16. travanj 2021.
- Registracija autora: 30. travanj 2021.

Pozivaju se svi zainteresirane znanstvenici i stručnjaci da se prijave na konferenciju i da svojim radovima pridonesu razvoju znanosti i struke iz područja konferencije, kao i rješavanju aktualnih izazova s kojima se susrećemo.

Više informacija (LINK)
Pozivno pismo (PDF)


2020 EMAC Regional Conference "Challenging the status quo in marketing research" 

Ekonomski fakultet - Zagreb domaćin je 11th EMAC regional conference koja će se održati od 16. do 19. rujna 2020. u organizaciji Ekonomskog fakulteta – Zagreb i European Marketing Academy.
 
Ovogodišnja tema konferencije “Challenging the status quo in marketing research” poseban fokus stavlja na teme vezane uz digitalni marketing i MarTech te mogućnost primjene novih metoda neuromarketinških i biometrijskih istraživanja.
 
EMAC Regional konferencija tijekom godina ima sve izraženiji utjecaj na znanstvenu marketinšku zajednicu, a ove godine cilj je proširiti njen utjecaj i na stručnu zajednicu u Hrvatskoj i regiji. Sukladno tome, konferencija nudi niz atraktivnih predavanja i radionica, kao i nekoliko mogućnosti za objavu radova:

  • Pre-conference Early Researcher Symposium
  • Mogućnost objave radova u:
    • Posebnom izdanju Journal of Business Research (JBR)
    • Posebnom izdanju časopisa Market-Tržište
    • Zborniku konferencije (uz mogućnost indeksiranja u WOS)
  • Meet the Editors sesija
  • Četiri atraktivna predavanja
    • Edward C. Malthouse (Northwestern University)
    • Jonathan Copulsky (Northwestern University)
    • Joško Brakus (Leeds University Business School)
    • Josipa Majić (ID Guardian)

Više informacija o 11. EMAC regional konferenciji dostupno je na https://www.efzg.unizg.hr/emacregional2020

 


Međunarodna znanstvena konferencija THE ENTERPRISE ODYSSEY organizira se svake dvije godine počevši od 2002. godine. Obrađuje širok spektar tema iz područja ekonomije i poslovne ekonomije, a svaka se konferencija održava na određenu aktualnu ekonomsku ili poslovnu temu. Do sada su se obrađene teme kao što su: integracija i disintegracija, upravljanje i poduzetništvo u turizmu, izazovi upravljanja i poslovanja u krizi, upravljanje i javne politike na putu do održive budućnosti, te vođenje, inovacije i razvoj odgovorne ekonomije. Radovi se recenziraju i objavljuju u Zborniku konferencije koji je referiran međunarodnim bibliografskim bazama EconLit, ProQuest i EBSCO, a odabrani radovi objavljuju se i u časopisima u izdanju Ekonomskog fakulteta - Zagreb. Konferencija ima međunarodni programski odbor.