Ekonomski fakultet - Zagreb
Znanstveni i stručni skupovi

Predavanja g. Toine Manders u okviru programa European Parliament to Campus


POZIV NA PREDAVANJA U ORGANIZACIJI KATEDRE ZA PRAVO 
Poštovane kolegice i kolege,
 
Pozivamo Vas na predavanja koja organizira Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u okviru programa European Parliament to Campus u sklopu kolegija Europsko tržišno pravo, European Market Law i European Company Law koja će održati gospodin Toine Manders 

u četvrtak, 17. studenog 2016., u 15:00 sati u dv. 3
“BREXIT - THE INFLUENCE OF THE UK REFERENDUM ON THE INTERNAL MARKET”
i
u petak, 18. studenog 2016., u 12:00 sati u dv. 7
“THE EUROPEAN PARLIAMENT AND INFLUENCE OF THE MEMBER STATES ON
EUROPEAN PARLIAMENT DECISION MAKING”

 
Organizacija European Parliament Former Members Association u okviru svog programa „European Parliament to Campus“ omogućuje sveučilištima promicanje aktivnosti i ideja Europske unije kroz ekspertizu i iskustvo bivših članova Europskog parlamenta.  

Toine Manders diplomirao je pravo na Sveučilištu u Maastrichtu i Nijmegen, nakon čega se bavio odvjetništvom kao specijalist za odštetno pravo i pravo intelektualnog vlasništva. Od 1999. godine član je Europskog parlamenta gdje je koordinator političke grupe Europskih liberal (ALDE) u okviru odbora za unutarnje tržište. Također je bio zamjenik člana Odbora za Pravne poslove i industriju, inovacije i energiju, te je zamjenik člana Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane. U 2008. godini bio je izabran za člana Europskog parlamenta godine u području unutarnjeg tržišta, a od 2014. godine radi kao odvjetnik u odvjetničkom društvu kao konzultant u području malih i srednjih trgovačkih društava za europsko poslovanje.
 
Veselimo se Vašem dolasku!