ELI Croatian Hub

ELI Croatian Hub

Hrvatsko središte Europskog pravnog instituta (ELI Croatian Hub) pokrenuto je 2014. godine kao sedmi regionalni hub Europskog pravnog instituta (European Law Institute, ELI). U svibnju 2020. godine, izabrano je novo vodstvo Hrvatskog središta ELI-a koje zajednički koordinira rad Hrvatskog središta ELI-a: odvjetnik Zoran Hačić, mr. sc. Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje, izv. prof. dr. sc. Emilia Mišćenić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te doc. dr. sc. Ivan Tot s Katedre za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U svibnju 2020. godine uspostavljen je i Savjetodavni odbor Hrvatskog središta ELI-a u koji su uz prof. dr. sc. Tatjanu Josipović s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Editu Čulinović Herc s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci imenovani i prof. dr. sc. Hana Horak te prof. dr. sc. Zvonimir Slakoper s Katedre za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Mrežne stranice ELI-a: https://www.europeanlawinstitute.eu/.
Mrežne stranice ELI Croatian Huba: https://www.europeanlawinstitute.eu/hubs-sigs/hubs/croatian-hub/.ELI Croatian Hub webinari
 
Hrvatsko središte ELI-a organizira ciklus seminara koji će se održavati online, kao webinari, tijekom 2021. godine. 
 
Ciklus je namijenjen članovima Hrvatskog središta ELI-a te široj domaćoj znanstvenoj i stručnoj javnosti. Seminari će se održavati putem aplikacije Google Meet, a poveznice za pridruživanje Google Meetu bit će poslane svim prijavljenim sudionicima na dan održavanja seminara.
 
Prva dva webinara održat će se 5. ožujka i 26. ožujka 2021.
 

Prvi ELI Croatian Hub webinar, 5. ožujka 2021., u 18:00 sati.
 
Na prvom ELI Croatian Hub webinaru, aktivnosti i projekte ELI-a uvodno će predstaviti prof. dr. sc. Tatjana Josipović, članica Vijeća ELI-a (ELI Council) i redovita profesorica u trajnom zvanju na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Katedri za građansko pravo.

U središnjem dijelu webinara, svoj rad „Health Data ('Data Concerning Health') Inferences – an Unexplored Volcano Eager to Erupt Post COVID-19 Crisis: Aligning Inferences with GDPR Principles?“ izložit će Alina Škiljić, odvjetnička vježbenica u Odvjetničkom društvu Bardek, Lisac, Mušec, Skoko i partneri sa sjedištem u Zagrebu. Rad kolegice Škiljić nagrađen je nagradom ELI Young Lawyers Award koju je ELI dodijelio 2020. godine, a tekst rada dostupan je ovdje.
 
Za sudjelovanje na prvom ELI Croatian Hub webinaru potrebno se prijaviti ispunjavanjem obrasca prijave koji je dostupan na poveznici: https://forms.gle/rSK1duwpMZotF5Wi8. Prijave su otvorene do 4. ožujka 2021. u 16:00 sati, a broj sudionika ograničen je na 200.
 
 
Drugi ELI Croatian Hub webinar, 26. ožujka 2021., u 18:00 sati.
 
Na drugom ELI Croatian Hub webinaru, aktivnosti ELI Business and Financial Law SIG, znanstvene skupine koja djeluje u okviru Europskog pravnog instituta, uvodno će predstaviti prof. dr. sc. Hana Horak, redovita profesorica u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Katedri za pravo. 
 
U središnjem dijelu webinara, izlaganje na temu „Test solventnosti kao model zaštite prava vjerovnika u društvima kapitala“ održat će dr. sc. Kristijan Poljanec, poslijedoktorand na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Katedri za pravo. Izlaganje je temeljeno na nedavno objavljenom koautorskom radu dr. sc. Poljanca i prof. dr. sc. Horak koji je dostupan ovdje.
 
Za sudjelovanje na drugom ELI Croatian Hub webinaru potrebno se prijaviti ispunjavanjem obrasca prijave koji je dostupan na poveznici: https://forms.gle/BiFgCkrEdY8DCPp88. Prijave su otvorene do 25. ožujka 2021. u 16:00 sati, a broj sudionika ograničen je na 200.