Ekonomski fakultet - Zagreb

Obavijesti studentima

MOLIM STUDENTE KOJI SU PRIJAVILI NJEMAČKI U POSLOVANJU I i II (STRUČNI STUDIJ, NAPREDNI NJEMAČKI), DA PRIPREME PREZENTACIJU ZA USMENI ISPIT. STUDENTI POČETNOG NJEMAČKOG U POSLOVANJU I, II i III NEMAJU USMENI ISPIT.

STUDENTI MOGU PRISTUPITI ISPITU IZ VIŠE KOLEGIJA NJEMAČKOG POSLOVNOG JEZIKA U OKVIRU ZADANOG VREMENA.
SVI STUDENTI SVEUČILIŠNOG I STRUČNOG STUDIJA KOJI SU POLOŽILI  NJEMAČKE KOLEGIJE PUTEM KOLOKVIJA, OBAVEZNO PRIJAVLJUJU PRVI ROK 23. 6. 2022. NA SLJEDEĆIM ROKOVIMA NEMA UPISIVANJA OCJENA.

 

MOLIM STUDENTE PRDDIPLOMSKOG STRUČNOG STUDIJA:
SVI SMJEROVI, koji slušaju u ljetnom semestru kolegij "NJEMAČKI U POSLOVANJU III" od 23. 4. do 14. 5. od 9:00 - 15:00 profesorica MARTINA BLAŽIĆ, DA SE PRIKLJUČE CLASSROOMU. ULAZNA ŠIFRA GLASI:         tkhoy5v   


MOLIM STUDENTE PRDDIPLOMSKOG STRUČNOG STUDIJA:
2_6 RAČUNOVODSTVO I FINANCIJE_RED ŠAC-ŽVU + IZV A-Ž, koji slušaju u ljetnom semestru kolegij "POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU III" od 23. 4. do 14. 5. od 9:00 - 15:00 profesorica MONIKA BLAGUS (IVANA MATIĆ), DA SE PRIKLJUČE CLASSROOMU. ULAZNA ŠIFRA GLASI:         qiv5dc6   MOLIM STUDENTE PRDDIPLOMSKOG STRUČNOG STUDIJA:
2_3 TURISTIČKO POSLOVANJE_RED ABA-POG, 2_1 TRGOVINSKO POSLOVANJE_RED ABA-RAV koji slušaju u ljetnom semestru kolegij "POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU III" od 5. 3. do 26. 3.    od 9:00 - 15:00 profesorica Jasminka Pernjek,  DA SE PRIKLJUČE CLASSROOMU. ULAZNA ŠIFRA GLASI:         jngnyy4   
U subotu 5. 3. nastava se održava online.MOLIM STUDENTE PRVE GODINE SVEUČILIŠNOG INTEGRIRANOG STUDIJA KOJI SLUŠAJU OBVEZNI KOLEGIJ "POSLOVNI NJEMAČKI II" četvrtkom - predavanja, petkom - seminari u 16:00  DA SE PRKLJUČE CLASSROOMU.  ŠIFRA ZA PRISTUP CLASSROOMU GLASI:   qjiwmnw

MOLIM STUDENTE PRVE GODINE SVEUČILIŠNOG INTEGRIRANOG STUDIJA KOJI SLUŠAJU OBVEZNI KOLEGIJ "POSLOVNI NJEMAČKI II" ponedjeljkom - predavanja, srijedom - seminari DA SE PRKLJUČE CLASSROOMU.  ŠIFRA ZA PRISTUP CLASSROOMU GLASI:   kfv6x3i   

MOLIM STUDENTE KOLEGIJA "BUSINESS GERMAN II" DA SE PRIKLJUČE JEDNOJ OD GORE NAVEDENIH GRUPA.

PISMENI ISPIT OD ROKA 18. 2. ODRŽAT ĆE SE U DVORANAMA  25, 23  i  24  a U 11 SATI i 12:15 SATI PREMA SLJEDEĆEM RASPOREDU:

a) U 11:00 POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU II: prezimena od A-L (uključujući prezimena na L) i  POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU I (svi studenti) 
b) U 12:15 POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU II: prezimena od M-Ž, POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU III (svi studenti), NJEMAČKI U POSLOVANJU I, II i III i OSNOVE I, II, III i IV,

STUDENTI MOGU PRISTUPITI ISPITU IZ VIŠE KOLEGIJA NJEMAČKOG POSLOVNOG JEZIKA U OKVIRU ZADANOG VREMENA.

UVID U PISMENI ISPIT I USMENI DIO ISPITA OD ROKA ODRŽAT ĆE SE U PONEDJELJAK, 21. 2. 2022., u 10 sati u kabinetu 8.SVI STUDENTI SVEUČILIŠNOG I STRUČNOG STUDIJA KOJI SU POLOŽILI NJEMAČKI JEZIK PUTEM KOLOKVIJA ILI NA PREDROKU, PROJAVLJUJU SIPIT ZA PRVI ISPITNI ROK. OCJENE IZ KOLOKVIJA ILI S PREDROKA SE NE ČUVAJU. U SLUČAJU DA STUDENT NE PRIJAVI PRVI ISPITNI ROK, PRISTUPA ISPITU NA JEDNOM OD SLJEDEĆIH ROKOVA I POLAŽE CJELOKUPNO GRADIVO.


Profesorica dr.sc. MONIKA BLAGUS (kabinet 12; mblagus@net.efzg.hr) u  ljetnom će semestru biti izvođač na sljedećim kolegijima:

OSNOVE POSLOVNOG NJEMAČKOG II  i  IV
POSLOVNI NJEMAČKI IV
POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU III (2 GRUPE)


KONZULTACIJE ANKICE ŠVOB i MONIKE BLAGUS u ljetnom semestru 2021./22. uz predhodnu najavu mailom:

asvob1@net.efzg.hr

mblagus@net.efzg.hr


POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU I - OBAVEZNOJ LITERATURI Deutsch im Geschäftsalltag I (e-priručnik) možete pristupiti preko fakultetske knjižnice ili preko poveznice: 

https://drive.google.com/file/d/1C9_qUSqZyJW7nfjKJ-yc1myZGQ-N-vyt/view


POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU II - OBAVEZNOJ LITERATURI Deutsch im Geschäftsalltag II (e-priručnik) možete pristupiti preko fakultetske knjižnice ili preko poveznice: 


https://drive.google.com/file/d/1Ue9eVBbfzpCUmeBh5MsaabaVAIKEU1Ox/viewPristupne podatke za digitalnu knjižnicu možete zatražiti putem e-pošte knjiznica@efzg.hr, važno je da upite šaljete sa službene adrese domene net.efzg.hr zbog zaštite osobnih podataka.
 
Digitalnoj knjižnici se može pristupiti putem pristupnih podataka:
 
Korisničko ime: studentefzg
Zaporka: Ebook2021POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU III - OBAVEZNA LITERATURA: Wirtschaft Lehrbuch I + Wirtschaft Arbeitsbuch I od 4. do 6. lekcije
POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU II - NOVA ISPITNA LITERATURA!   
 
Od akademske godine 2021./2022. na kolegiju POČETNI NJEMAČKI U POSLOVANJU II radi se po novoj literaturi. Svi studenti (stari i ovogodišnji) na svim rokovima pišu isti test te se stari studenti moraju upoznati s novom ispitnom literaturom. 
Izvanredni studenti koji pohađaju kolegij Poslovni njemački I i II obavezni su izvršiti sve obaveze kao i redovni studenti. Stoga se trebaju uključiti u classroom grupu i najaviti se mailom na konzultacije. U protivnom ne mogu pristupiti kolokvijima. 
Konzultacije Ankica Švob

asvob1@net.efzg.hr

Konzultacije: najava mailom


Demonstrator: Marija Anđela Drakulić

konzultacije: putem maila   


 

Aktualne informacije vezane uz početak nastave u akademskoj godini 2021. / 2022. nalaze se u pripadajućoj Google Classroom grupi kojoj studenti pristupaju koristeći:  1.  službenu email adresu i   2. pristupni kod.

 

Svi studenti koji izlaze na online ispite dužni su se priključiti Classroom grupi barem 24 sata prije početka ispita.IZVANREDNI STUDENTI KOJI SU UPISALI POSLOVNI NJEMAČKI I, POSLOVNI NJEMAČKI III KAO I OSNOVE POSLOVNOG NJEMAČKOG I, OBAVEZNI SU DOĆI NA KONZULTACIJE I  NASTAVU TE SE TAKO UPOZNATI S UVJETIMA ZA PRIJAVU I POLAGANJE ISPITA IZ TIH KOLEGIJA.


STUDENTI KOJI IMAJU KOMISIJSKI ISPIT MORAJU PRISTUPITI PISMENOM ISPITU. SREDNJA OCJENA IZ KOLOKVIJA SE NA TOM ROKU NE MOŽE UPISATI!!! 

DAKLE, KOLOKVIJIMA  
NE MOGU PRISTUPITI STUDENTI KOJI SU VEĆ ODSLUŠALI PREDMET.

                                         
 

STUDENTI PRVE GODINE KOJI POHAĐAJU KOLEGIJ POSLOVNI NJEMAČKI I TREBAJU NA PRVO PREDAVANJE DONIJETI UDŽBENIK:

Čičin-Šain Buljan, Kosanović, Štampalija "Poslovni njemački 1", Zagreb 2013. (siva knjiga sa žutim naslovom)

Knjiga se može posuditi u knjižnici Fakulteta.