Ekonomski fakultet - Zagreb
Članovi

9h International EurOMA Sustainable Operations and Supply Chain Forum

9th EurOMA Sustainable  Operations and Supply Chain Forum 

Welcome https://youtu.be/HaYyrEgoXPE

Održan 9th International EurOMA Sustainable Operations and Supply Chain Forum
Ekonomski fakultet je 21. i 22. ožujka 2022. bio  domaćin  međunarodnog 9th EurOMA Sustainable Operations and Supply Chain Management foruma. Riječ je o forumu koji se održava u okviru krovne EurOMA organizacije koja je vodeće udruženje vezano uz Operacijski menadžment u Europi. Čast je da je tako velika krovna organizacija kao EurOMA pozvala Ekonomski fakultet u Zagrebu da bude domaćin Foruma.
Dobrodošlicu sudionicima požalila je prodekanica Sever Mališ, dok su uvodna predavanja održali gosti iz prakse dr. sc. Branka Tokić, neovisni auditor za pitanja održivosti i Tomislav Kramarić, član Uprave Konzum Plus.
„Izrazita nam je čast da smo dobili priliku organizirati ovogodišnji Forum čija je glavna tema Održiva proizvodnja i Upravljanje lancima dobave u uvjetima rizika i neizvjesnosti.  Forum je održan u hibridnom obliku, a interes za događaj bio je iznad očekivanog, te je ukupno sudjelovalo 128 sudionika dominantno iz zapadne Europe, ali i Pakistana, Egipta i Sjedinjenih Američkih Država“, istaknula je prof. dr. sc. Jasna Prester, organizatorica zagrebačkog Foruma.
U sklopu Foruma održane su inkubatorske sesije -voditelji inkubatora predložili su goruće teme iz područja operacija i upravljanja lancima dobave o kojima znanstvenici međusobno raspravljaju i pokušavaju doći do novog konstruktivnog rješenja, te  paralelne sesije, a obrađene su teme kao što su održivi lanci dobave, cirkularna ekonomije i brojne druge teme.  
Forum je polučio veliki uspjeh, a zatvorio ga je Marco Formentini, član Upravnog odbora EurOMA udruženja i najavio Forum 2023. godine. Slijedeći Forum je u Hamburgu i Sandra Luttermann s  Kühne Logistics University pozvala je svih na 10 EurOMA Sutainable Operations and Supply Chain Forum u Hamburg u Njemačku.


Slike 
Otvaranje i pozdravni govor Dekanice prof. Sanje Sever Mališ



Otvaranje konferencije prof. dr. sc. Jasna Prester
Otvaranje konferencije prof. dr. sc. Jasna Prester2


Proceedingsi u izdanju Ekonomskog fakulteta Zagreb

Participants' institutions

Zadnja slika prije rastanka 


Rezultat Foruma prezentiran EurOMA upravnom vijeću