Obavijesti za studente

OBAVIJEST O KOMUNIKACIJI
Studenti su dužni prilikom svake komunikacije koristiti isključivo svoje službene @net.efzg.hr e-mail adrese koje su dobili prilikom upisa Ekonomskog fakulteta - Zagreb. 

PRISTUPANJE ISPITIMA KATEDRE ZA INFORMATIKU
Pristup ispitima svih kolegija Katedre za informatiku moguć je isključivo uz predočenje x-ice!

POZIV NA IBM PREDAVANJE
Katedra za informatiku poziva sve studente i ostale zainteresirane na predavanje pod naslovom "Čovjek ili poslovni sustav - tko je važniji za uspjeh?" koje će održati gospodin Damir Bacalja iz IBM-a, a koje će se održati u utorak, 03.03.2020. godine u dvorani 42 s početkom u 16 sati.

O predavaču: Damir Bacalja ima preko 20 godina iskustva rada s korisnicima na raznim IT sustavima u 10-tak zemalja u financijskom, javnom, maloprodajnom, energetskom, telekomunikacijskom i ostalim sektorima. Kroz svoju karijeru radio je na projektima iz upravljanja, nadzora, pohrane podataka, sigurnosti, automatizacije, analitike, modernizacije i hibridnih cloud rješenja. Završio je FER u Zagrebu i MBA u Warwick Business School, UK.

IBM WATSON ARTIFICIAL INTELLIGENCE PLATFORMI
U utorak, 21.01.2020. godine u 16.15 u dvorani 11 održati će se predavanje o IBM Watson Artificial Intelligence platformi. Predavanje će održati gospođa Jelena Škalec iz IBM-a, koja će također predstaviti i nekoliko studija slučaja. 

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO BUSINESS INTELLIGENCE ANALYST
Agencija za zapošljavanje Electus DGS d.o.o. traži kandidata za rad na poziciji Business Intelligence Analyst s mjestom rada u Zagrebu za klijenta, multinacionalnu kompaniju. Više informacija možete pronaći ovdje.

TEDxUniversityofZagreb 15.06.2019.

Poštovani kolege i kolegice, 
 
Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na ovogodišnju TEDxUniversityofZagreb konferenciju koja će se održati 15.06. u Kino Forumu u Studentskom domu Stjepan Radić. TEDxUniversityofZagreb jedini je nezavisno organizirani studentski događaj u Hrvatskoj pod licencom TED-a te ga organiziramo već šestu godinu u nizu. TEDxUniversityofZagreb  prenio je priče više od 50 govornika, a njihovi se govori i danas prate i gledaju na društvenim mrežama, gdje ih je do sada pogledalo više od 200 000 ljudi.
 
Što Vas očekuje na konferenciji?
Prvenstveno jedinstvena TEDx atmosfera koja okuplja entuzijaste, proaktivce i inovatore iz sasvim različitih područja koje povezuje interes za idejama vrijednim širenja. Ukratko, ako ste barem jednom imali prilike doživjeti TED govor na videu sada Vam je prilika da isto osjetite uživo i još bolje, upoznate ljude slične Vama koji sa znatiželjom gledaju unaprijed i traže kako ovaj svijet učiniti boljim. 
Ovogodišnja TEDxUniversityofZagreb konferencija naslovljena je pod krovnom temom: UpToYou.  A temu će zornije prikazati 7 govornika kroz sasvim različite djelatnosti . Od toga redom:Željka Kamenov, psihologinja koja će predstaviti izazov obitelji s dvije karijere; Profesor Velimir Srića koji će pričati o tome zašto je život igra i kako u igri pobijediti; Ana Robb ekološka aktivistica sa pariškom adresom koja radi na projektu Zlarin otok bez plastike; Irena Radić Rossi najpoznatija hrvatska podvodna arheologinja koja će predstaviti projekt svjetski poznatog brodoloma na Gnaliću; Luka Grgar mladi student medicine koji je izumio kateter s ugrađenim antiseptikom; Paolo Zenzerović mladi inovator i edukacijski entuzijast u području robotike ispričat će kako pojednostaviti put do rezultata te Branka Vučetić Atletić kao jedan od najpoznatijih hrvatskih modnih mentora odgovorit će nam na pitanje "Kako ostvariti svoj put do uspjeha kroz modu?"
I zadnje, ali ne i manje važno!
Na konferenciji Vas očekuju tri sessiona govora,TED videa, sponzorski pokloni i još pregršt sadržaja po cijeni od 80 kn.
Subota - 15. Lipnja - Kino Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić
--------------------------------------------------------  
10:00 Akreditacije
11:00 1. Session
12:00 Cofee Break&Networking
12:30 2. Session
13:30 Sponsored Lunch
14:30 3. Session
16:00 Networking
 Kako se prijaviti?
Znamo da ste svi u velikoj gužvi oko kolokvija i ispita pa smo odlučili pojednostaviti proces prijave na konferenciju. Jednostavno slijedite link i kupite ulaznicu putem sustava Entrio 👉 https://www.entrio.hr/event/tedxuniversityofzagreb-uptoyou.
VAŽNO, konferencija je ograničena na samo 100 sudionika zato požurite i rezervirajte svoje mjesto! 
Više informacija o eventu, govornicima i rasporedu sessiona pogledajte na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/TEDxUniversityofZagreb i linku eventa
Pripremite se za trnce, suze radosnice i punjenje baterija! Čekamo Vas na Savi 15.06.2019. u dvorani Kino Forum
Vaš TEDxUniversityofZagreb team!


DAN OTVORENIH VRATA APIS IT-A
APIS IT sa zadovoljstvom poziva sve zainteresirane studente informatičkih i tehnoloških usmjerenja na Dan otvorenih vrata APIS IT-a koji će se održati 31.5.2019.g. s početkom u 13:00 h, a na kojem će studenti imati priliku upoznati neke od velikih projekata tvrtke te se raspitati o uvjetima zapošljavanja i obavljanja stručne prakse.
Kao i svake godine, zaposlenici APIS IT-a će održati nekoliko predavanja kojima bi predstavili neke od zanimljivijih projekata APIS IT-a. Za studente su ove godine pripremljene prezentacije „Java na OpenShiftu - prije, sad, zašto i kako“, „Blockchain u državnoj upravi“, „Centar dijeljenih usluga - privatni cloud za javnu upravu“, a nakon toga je predviđeno razgledavanje nadzorne sobe podatkovnog centra. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na adresu e-pošte: danotvorenihvrata@apis-it.hr.

NATJEČAJ ZA PRIPRAVNIKA U SLUŽBI INFORMATIKE - JAMNICA 
Jamnica je raspisala natječaj za radno mjesto Pripravnik u službi informatike. Sve informacije o natječaju i načinu prijave možete vidjeti ovdje.

STUDENTI PROF. DR. SC. MLADENA VARGE
Zbog odlaska prof. dr. sc. Mladena Varge u mirovinu, studenti koji su mu dodijeljeni kao ispitivaču, ispite polažu prema slijedećem rasporedu:
Informatika - prof. dr. sc. Mirjana Pejić Bach
Poslovni informacijski sustavi - prof. dr. sc. Ivan Strugar
Baze podataka - prof. dr. sc. Katarina Ćurko
Upravljanje podacima - prof. dr. sc. Katarina Ćurko
Seminarski, završni i diplomski radovi - prof. dr. sc. Katarina Ćurko

TESTOVI NA RAČUNALIMA
Raspored testova na računalima za vrijeme ispitnih rokova možete pronaći ovdje.
 
DEMONSTRATURE
Demonstrature iz kolegija Katedre za informatiku se održavaju u slijedećim terminima.