Postupak prijava i upisa

Važni datumi za postupak prijave i upisa na specijalistički diplomski stručni studij Elektroničko poslovanje u privatnom i javnom sekotru dostupni su na poveznici.

Uvjeti za upis na specijalističke diplomske stručne studije utvrđeni su odlukama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Statutom Sveučilišta u Zagrebu te Statutom i odlukama Ekonomskog fakulteta – Zagreb, a temelje se na Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Osnovni uvjeti za ostvarivanje općeg prava natjecanja kandidata za upis na specijalističke diplomske stručne studije su:
  • završen stručni studij iz područja društvenih znanosti, polje ekonomija u trajanju od tri godine,
  • završen prijediplomski stručni studij iz područja društvenih znanosti, polje ekonomija i stečenih 180 ECTS bodova,
  • provedena prijava za postupak rangiranja kandidata.
Specijalistički diplomski stručni studij mogu upisati i kandidati koji su završili predbolonjski Stručni studij Poslovna ekonomija u trajanju od dvije i pol akademske godine (5 semestara) uključujući i 6. semestar na Prijediplomskom stručnom studiju Poslovna ekonomija. Prilikom upisa na studij nije predviđeno polaganje nikakvih ispita razlike.

Prema Odluci o upisnim kvotama za diplomske studije za akademsku godinu 2020./2021. na specijalistički diplomski stručni studij Elektroničko poslovanje u privatnom i javnom sektoru može se upisati 45 studenata u statusu redovnog studenta i 30 studenata u statusu izvanrednog studenta

Opis procesa prijave kandidata za postupak rangiranja, po kojem se natječu za upis na specijalistički diplomski stručni studij Elektroničko poslovanje u privatnom i javnom sektoru dostupan je na poveznici.

Opis postupka rangiranja kandidata za upis na specijalistički diplomski stručni studij Elektroničko poslovanje u privatnom i javnom sektoru dostupan je na poveznici.


Opis postupka upisa na specijalistički diplomski stručni studij Elektroničko poslovanje u privatnom i javnom sektoru dostupan je na poveznici.

Informacije o studentskim participacijama dostupne su na poveznici.


Detaljne informacije o upisima na specijalistički diplomski stručni studij na Ekonomskom fakultetu - Zagreb dostupne su na poveznici.