Izv. prof. dr. sc. Ana Ivanišević Hernaus

Povratak na katedru
Izv. prof. dr. sc. Ana Ivanišević Hernaus
Ime i prezime
Ana Ivanišević Hernaus
Kabinet
B111
Telefon
Konzultacije
  • Konzultacije se održavaju prema dogovoru uz prethodnu najavu e-mailom
Biografija
Izv. prof. dr. sc. Ana Ivanišević Hernaus maturirala je u prirodoslovno-matematičkoj V. gimnaziji u Zagrebu. Diplomirala je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Završila je specijalističke poslijediplomske studije New Europe Master in Banking and Entrepreneurship u Trevisu, Italija (2006.) te Financijske institucije i tržišta na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2009.). Obranom doktorske disertacije pod naslovom „Razvoj društveno odgovornih financijskih ulaganja primjenom različitih strategija ulaganja“ u 2013. godini stekla je akademski stupanj doktorice znanosti iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polje ekonomije, grana financije.

Tijekom 2006. godine radila je u Unicredit Group, Milano na poslovima upravljanja rizicima. Radila je u Zagrebačkoj banci d.d. na poslovima procjene kreditnog rizika, a početkom 2008. zaposlila se kao znanstvena novakinja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Krajem 2013. godine izabrana je u suradničko zvanje višeg asistenta, od 2016. radi kao docentica i od 2021. kao izvanredna profesorica na Katedri za financije.

Sudjeluje u izvođenju nastave na kolegijima Financijske institucije i tržišta, Financial institutions and markets i Poslovno bankarstvo. Stekla je i međunarodno iskustvo podučavajući u inozemstvu, na Berlin School of Economics and Law, Njemačka. U ak. god. 2014./2015. bila je najbolje ocijenjeni izvođač seminara na Bachelor Degree in Business studiju.

Samostalno ili u koautorstvu objavila je nekoliko znanstvenih radova. Aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim konferencijama i seminarima. Znanstveno se usavršavala u renomiranom istraživačkom centru u području ekonomije i poslovne ekonomije CentER na Sveučilištu u Tilburgu, u Nizozemskoj. Dobila je Priznanje dr. Pero Jurković za 2014. godinu za doktorsku disertaciju. Na međunarodnom natjecanju EDAMBA Thesis Competition 2015 koje organizira Europsko udruženje doktorskih studija (European Doctoral Association in Management and Business Administration) dobila je prvu nagradu za svoje doktorsko istraživanje.  

Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom te pasivno njemačkim jezikom.