Održan drugi sastanak konzorcija projekta CUES

Dana 16. i 17. rujna 2024. godine u Leuvenu, Belgija održan je drugi sastanak konzorcija projekta CUES. Domaćin sastanka bilo je belgijsko sveučilište KU Leuven, a sastanak je okupio projektne partnere kako bi razgovarali o dosadašnjem napretku i sljedećim koracima projekta.​

Sastanak je bio vrlo uspješan - svi partneri podijelili su najnovije informacije o vlastitim aktivnostima, proslavili ključne prekretnice te razmijenili vrijedne uvide i iskustva. Poseban naglasak stavljen je na rješavanje izazova i definiranje konkretnih koraka za uspješan nastavak provedbe projekta.​

Drugog dana sastanka raspravljalo se o organizaciji radionica u digitalnim i fizičkim okruženjima, s naglaskom na primjere dobre prakse, procedure i etički kodeks. Održana je i posebna edukacija o fokus grupama, kako bi se partnerima pojasnile procedure provedbe, obrade i prijenosa podataka prema koordinatoru Erasmus sveučilištu u Rotterdamu. 

Kroz otvorenu i konstruktivnu razmjenu ideja i informacija, sastanak je dao cjelovit pregled dosadašnjih postignuća i postavio čvrste temelje za sljedeću fazu projekta.

Projekt CUES (Consumers' Understanding of Eating Sustainably) dio je programa Obzor Europa, a usmjeren je na revoluciju u potrošnji hrane prema održivijim obrascima. Projekt potiče tzv. "trostruku promjenu" - u kulturi, lancu vrijednosti hrane i javnim politikama - kako bi se potaknula održiva konzumacija hrane. Projekt je započeo u ožujku 2024. godine i trajat će 48 mjeseci. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica projekta je prof. dr. sc. Marina Dabić.