EURO U POKRETU – POZIV NA SURADNJU U SKLOPU PROJEKTA HNB-a

Pozivamo sve zainteresirane studente da se prijave za plaćenu stručnu praksu u okviru projekta Hrvatske narodne banke (HNB) Euro na kotačima.

U okviru projekta, koji se sastoji od putujuće izložbe, vezane uz uvođenje eura u Hrvatskoj, studenti će biti u ulozi euroznalaca i bit će zaduženi za pružanje informacija o različitim pitanjima, vezanim uz ovu problematiku. Putujuća izložba putuje kroz stotinjak gradova Republike Hrvatske. Studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu praksu obavljaju u Zagrebu i okolici u trajanju od 28.10.2022. do 18.11.2022. godine. U ostalim regijama Hrvatske bit će angažirani studentskih drugih ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. HNB će organizirati prijevoz studenata, te ih primjereno nagraditi za rad na ovom projektu.

Kako bi postali euroznalci i pripremili se za projekt, svi zainteresirani i prijavljeni studenti proći će prvo kratku (jednodnevnu) radionicu/edukaciju u organizaciji HNB-a. Nakon edukacije, HNB će odabrati 10 studenata, koji će sudjelovati u projektu, kao euroznalci.

Nakon završetka angažmana, studenti će dobiti potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi u HNB-u. Ekonomski fakultet u Zagrebu će svojim studentima opravdati eventualni izostanak s nastave u okviru angažmana na ovom projektu.


Uvjeti koje student kao kandidat za obavljanje stručne prakse mora ispuniti jesu:

−             biti redoviti student preddiplomskoga ili diplomskog ili integriranog (preddiplomskog i diplomskog) studija Fakulteta
−             imati upisan studijski program iz polja ekonomije 
−             imati završenu najmanje 1. (prvu) studijsku godinu  
−             biti državljanin RH
−             znati hrvatski jezik u govoru i pismu
−             poželjan prosjek ocjena cjelokupnoga dosadašnjeg studija najmanje 4,00
−             imati upisan izborni kolegij Stručna praksa
 

Svi zainteresirani studenti trebaju poslati svoj životopis i prijepis ocjena na karijere@net.efzg.hr do 6.10.2022. godine.