Gost predavač: JAMES K. GALBRAITH

AlterEconomy Forum
 
i
 
studentska udruga Financijski klub
 
u sklopu nastave iz kolegija Politička ekonomija globalizacije pozivaju vas na predavanje
 
GLOBALIZACIJA, FINANCIJALIZACIJA I NEJEDNAKOST
 

Gost predavač:
 
JAMES K. GALBRAIITH
redovnI profesor Lyndon B. Johnson School of Public Affairs, Sveučilišta Texas u Austinu

 
 
Kada: ponedjeljak, 15. svibnja 2017. u 14. 00 sati
Gdje: Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet, DV-3
 
 Molimo vas da dolazak na predavanje potvrdite na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezry3wY3iEFe9fYA2cOWkIg8BiddAuZwCD-xjcdcuHhEprIg/viewform?c=0&w=1


 
Kratki životopis:
James K. Galbraith jedan je od najpoznatijih suvremenih heterodoksnih ekonomista. Redovni je profesor na Lyndon B. Johnson School of Public Affairs, Sveučilišta Texas u Austinu te istraživač na Levy ekonomskom institutu Bard College-a te član izvršnog odbora Svjetske ekonomske asocijacije. Studirao je na Harvardu (B.A., 1974), a doktorirao na Yaleu (PhD, 1981). Dobitnik je Marshallove stipendije za King’s College, Cambridge (1974-75).
Članom Accademia Nazionale dei Lincei, najstarije počasne akademije znanosti, postaje 2010., a 2012. obnašao je dužnost predsjednika Društva za evolucijsku ekonomiku (engl. Association for Evolutionary Economics), dok je 2014. dobio Leontijevljevu nagradu za doprinos razvoju i širenju ekonomske misli. Član je Američkog društva ekonomista (engl. American Economic Association) te je 2015. bio savjetnik Yanis Varoufakisu u grčkoj vladi, a 2016. Bernie Sandersu u kampanji za demokratskog kandidata za predsjednika SAD-a. Sin je slavnog američkog ekonomista i profesora Sveučilišta Harvard, John Kenneth Galbraitha, i brat Peter Galbraitha, prvog veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj. Uz navedeno, nositelj je i UTIP (University of Texas Inequality Project) istraživačkog projekta, koji za cilj ima mjerenje i objašnjavanje nejednakosti dohodaka diljem svijeta.