Studenti Ekonomskog fakulteta ostvarili veliki uspjeh na Rotman European Trading Competition 2016.

 U organizaciji Rotman School of Management Sveučilišta u Torontu te Sveučilišta Luiss Guido Carli iz Rima, od 25. do 27. kolovoza 2016. u Rimu je održano natjecanju Rotman European Trading Competition 2016.
Na natjecanju je sudjelovalo 116 predstavnika sa 29 sveučilišta iz 28 zemalja članica Europske unije te iz Norveške. Po jedan tim iz svake zemlje dobio je priliku braniti boje svoje države i fakulteta, a Hrvatsku i zagrebačko sveučilište su predstavili studenti Ekonomskog fakulteta Barbara Galić, Filip Špiranec i Magdalena Ećimović te student matematike na PMF-u Denis Pavičić.
U trodnevnom natjecanju sudionici su koristili znanja makroekonomije i financija te analitičke i numeričke vještine kako bi uspješno trgovali indeksima, električnom energijom te europskim i korporativnim obveznicama na simuliranoj platformi za trgovanje. Natjecatelji su trgovali pojedinačno, ali s ciljem timskog rada i ostvarenja najvećeg ukupnog profita. Hrvatski tim ostvario je visoko sedmo mjesto te se pozicionirao ispred Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske, Austrije, Norveške, Finske, Luksemburga i brojnih drugih velikih europskih imena.
"Natjecanje je bilo iznimna prilika za integraciju i primjenu znanja u praktičnom okruženju gdje je rezultat veoma opipljiv - ili zarađujemo ili gubimo. Također, inspirativno okruženje te mogućnosti networkinga i upoznavanja izvrsnih studenata iz cijele Europe još su važniji element ovog natjecanja. Stavljeni smo u realnu situaciju gdje smo ujedno morali biti smireni i staloženi dok smo trgovali putem računala, ali i asertivni i brzi dok smo trgovali na "staromodni način" na trading floor-u. Otišli smo na ovo natjecanje s malim očekivanjima budući da konkurencija dolazi s renomiranih europskih sveučilišta poput London Business School, Copenhagen Business School i ostalih, a na kraju smo ih prestigli, što nam daje potvrdu kvalitete nas kao studenata, ali i potvrdu mogućnosti koje pruža zagrebačko sveučilište i sam Ekonomski fakultet“, istaknula je studentica Magdalena Ećimović.