Završna radionica projekta Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom „Procesna i poslovna inteligencija za poslovnu izvrsnost – PROSPER"

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 27. lipnja 2019. održana je završna radionica projekta Hrvatske zaklade za znanost  pod nazivom „Procesna i poslovna inteligencija za poslovnu izvrsnost – PROSPER“ (IP-2014-09-3729).

„Kroz četiri godine trajanja projekta proveli smo opsežna istraživanja u formi upitnika i intervjua te objavili brojne članke o primjeni upravljanja poslovnim procesima i poslovne inteligencije u poduzećima te smo uspješno ispunili sve zadane ciljeve projekta“, istaknula je prof. dr. sc. Vesna Bosilj Vukšić, voditeljica PROSPER projekta, te naglasila važnost suradnje s praksom i zahvalila brojnim prisutnim stručnjacima s kojima je istraživačka grupa surađivala tijekom trajanja projekta.

Prisutne goste pozdravila je i Prodekanica za strateška partnerstva i projekte izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ nakon čega su članovi istraživačke grupe PROSPER projekta prezentirali podatke o projektu i ostvarene rezultate projekta, kao i najzanimljivije zaključke iz područja procesne i poslovne inteligencije.

Projekt PROSPER, koji obuhvaća suradnike iz Republike Hrvatske, Slovenije, Austrije te Bosne i Hercegovine, započeo je 1. rujna 2015. godine kao multidisciplinarni projekt koji obuhvaća područja društvenih i tehničkih znanosti. Svrha projekta je istraživanje primjene procesne i poslovne inteligencije u organizacijama i njihov utjecaj na uspješnost poslovanja, s posebnim fokusom na korištenje modernih tehnologija (kao što su sustavi za upravljanje poslovnim procesima, rudarenje podataka, simulacijski softver) pri implementaciji navedenih koncepata. Tijekom trajanja projekta do sada je objavljeno 45 znanstvenih radova, 1 je prihvaćen za objavu te ih je još 8 u postupku recenzije. Uz navedeno, projekt će rezultirati i objavom dvije doktorske disertacije. Projekt završava 31. kolovoza 2019. godine.