Prava u nastavi


Za ostvarivanje prava na individualizirano prilagođeni način praćenja nastave i polaganje ispita i kolokvija, potrebno je dobiti preporuku Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu, u skladu s akademskim standardima i definiranim ishodima učenja.

Prilagodba se definira i provodi isključivo na zahtjev studenta s invaliditetom. 

Zahtjev i potrebnu dokumentaciju studenti upućuju izravno Uredu za studente s invaliditetom.

Postupnik donošenja preporuke za prilagodbu nastavnog procesa i polaganja ispita regulira način postupanja Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu u slučaju zaprimanja zahtjeva za donošenje preporuke za prilagodbu nastavnog procesa i polaganja ispita.

Više informacija nalazi se na linku
 
Nakon što Ured za studente s invaliditetom i nadležni liječnik dostave mišljenje i preporuku za prilagodbu nastavnog procesa i polaganja ispita, Ekonomskom fakultetu - Zagreb podnosi se molba za odobravanje preporučenih prilagodbi (nadležni prodekan je doc. dr. sc. Božidar Jaković).
Obrazac molbe kupuje se u Skriptarnici Fakulteta. Molbu je potrebno urudžbirati.  
 
Rješenje molbe podiže se u sobi 5. na Ekonomskom fakultetu - Zagreb (obavijest o riješenim molbama objavljuje se na web stranici EFZG).
 
O konačnom ishodu procedure donošenja preporuke za prilagodbu nastavnog procesa i polaganja ispita obavijest šalje Ured za studente s invaliditetom.  

Kako bi se pravovremeno pristupilo potrebnim prilagodbama u nastavi i pri polaganju ispita odnosno kolokvija, student je dužan potvrdu o prilagođenom načinu polaganja ispita ishoditi na Sveučilištu tijekom mjeseca listopada, odnosno na samom početku nastave u tekućoj akademskoj godini. Ako student nije upisan u statusu SSI, bez obzira na stupanj oštećenja, a želi ostvariti pravo na prilagodbu, poželjno je da to naglasi pri upisu akademske godine (voditelju referade studija koji upisuje ili koordinatoru za studente s invaliditetom na Fakultetu). 

Početkom semestra te po potrebi tijekom semestra potrebno je dostaviti raspored predavanja koordinatorici za studente s invaliditetom, kako bi se preporuka dostavila nastavnom osoblju.