Ekonomski fakultet - Zagreb
Natječaj za stipendiju za studente diplomskog studija na Universita' di Macerata, Italija

Natječaj za stipendiju za studente diplomskog studija na Universita' di Macerata, Italija

Sveučilište u Macerati u Italiji u suradnji sa bankom Intesa San Paolo dizajniralo je program razmjene studenata u sklopu kojeg nude studentima Ekonomskog fakulteta Zagreb jednu (1) stipendiju za ljetni semestar ak. god. 2011./2012. za diplomski program studija.

Rok za prijavu: 14. listopad 2011.
 
Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Sveučilištu u Macerati za vrijeme studijskog boravaka, besplatan smještaj u prostorima Sveučilišta, besplatan pristup knjižnici, kompjutorskoj učionici, sveučilišnim centrima, centrima za jezik i sl. Studenti će također imati obvezan besplatan tečaj talijanskog prije početka semestra.
 
Za stipendiju se mogu natjecati redoviti studenti diplomskog studija Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Kriteriji za evaluaciju kandidata obuhvaćaju: prosjek ocjena, poznavanje stranih jezika (obavezno vrlo dobro znanje talijanskog jezika, dobro znanje engleskog jezika), stupanj motivacije, izvanstudijske aktivnosti, osobni intervju.
 
Zainteresirani kandidati trebaju do 14. listopada 2011. u urudžbeni ured Ekonomskog fakulteta (nasloviti za natječaj za stipendiju Sveučilišta u Macerati) dostaviti sljedeće dokumente:
  • ispunjen prijavni obrazac (Application Form)
  • životopis na engleskom i talijanskom jeziku na Europass CV obrascu dostupnom ovdje
  • motivacijsko pismo na engleskom ili talijanskom jeziku
  • prijepis ocjena položenih ispita na engleskom jeziku
  • potvrdu o upisanoj akademskoj godini 2011./2012.
 
Više o Sveučilištu možete pronaći ovdje.
Akademski kalendar možete pronaći ovdje.
Ponudu kolegija možete pronaći ovdje. (možete birati kolegije samo s master razine)
Student će najvjerojatnije biti pozvan doći u Italiju prije početka ljetnog semestra (20. veljače 2012.) radi pohađanja obaveznog tečaja talijanskog jezika.
 
Osoba za kontakt: Paulina Matijašec, koordinatorica za odlaznu mobilnost i institucionalna partnerstva u Uredu za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta - Zagreb, e-mail: pmatijasec@efzg.hr.
 
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Kandidati će biti pozvani na osobni intervju u razdoblju od 18. do 25. listopada 2011., a o tome će biti obaviješteni e-mailom.