Ekonomski fakultet - Zagreb
Natječaj za stipendije na Sveučilištu Chuo (Japan), za ljetni semestar akademske godine 2013./14.

Natječaj za stipendije na Sveučilištu Chuo (Japan), za ljetni semestar akademske godine 2013./14.

Temeljem bilateralnog sporazuma između Sveučilišta Chuo i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za dvije (2) stipendije za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu.
 
Rok za prijave: 1. listopad 2013.
 
Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Sveučilištu Chuo za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane Sveučilišta Chuo, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn.
Za stipendiju se mogu natjecati redoviti studenti Sveučilišta u Zagrebu sa odslušana minimalno dva semestra, vrlo dobrim uspjehom u studiju, te znanjem engleskog jezika. Prednost pri odabiru će imati studenti s poznavanjem japanskog jezika.
Iako Sveučilište Chuo ne postavlja izričite zahtjeve o poznavanju japanskog jezika za studente u razmjeni, poznavanje japanskog se za sve dolazne studente strogo preporuča; primjerice, za slušanje kolegija na japanskom preporuča se minimalni nivo znanja N3 prema ljestvici Japanese Language Proficiency Test (https://www.jlpt.jp/e/).
Studenti su dužni zadržati status redovnog studenta na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog svog boravka na stranom sveučilištu. Ako pripadaju kategoriji studenata koji ili u potpunosti ili djelomično sami financiraju svoj studij, za vrijeme trajanja mobilnosti dužni su nastaviti plaćati školarinu matičnoj ustanovi.
Zainteresirani kandidati trebaju do utorka 1. listopada 2013. Sveučilištu u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb s naznakom natječaja dostaviti sljedeće dokumente:
• molbu na hrvatskom jeziku
• životopis na engleskom jeziku na Europass CV obrascu, dostupnom na: https://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae
• opis studijskih planova na Sveučilištu Chuo na engleskom jeziku (max 2500 znakova)
• preporuke dvaju profesora matičnog fakulteta na engleskom jeziku,
• prijepis ocjena položenih ispita
• potvrdu o upisanoj akademskoj godini 2013./14., ili potvrdu o zadovoljenim uvjetima za upis
• potvrdu o znanju engleskog jezika (minimalna razina B2),
• (neobavezno): potvrdu o znanju japanskog jezika;
- jezične potvrde za engleski i japanski koje se prihvaćaju:
• ako je student položio jezik na fakultetu, fakultet izdaje potvrdu o znanju jezika,
• potvrda škole stranih jezika, ili Centra za strane jezike Filozofskog fakulteta u Zagrebu,
• međunarodni certifikati.
 
Podrobnije obavijesti o Sveučilištu Chuo dostupne su na adresi: https://global.chuo-u.ac.jp/.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Odluku o izboru kandidata donosi Odbor za međunarodnu suradnju. Odabranog kandidata/kandidatkinju Sveučilište u Zagrebu predlaže stranom sveučilištu koje donosi konačnu odluku o prihvaćanju.
Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, https://international.unizg.hr/.
 
Osoba za kontakt: dr. sc. Ružica Bruvo, stručna suradnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail: ruzica.bruvo@unizg.hr, tel. 46-98-107.