Ekonomski fakultet - Zagreb
Natječaj za CEEPUS mobilnost u kategoriji „Freemover“ za studente, doktorande i nastavno osoblje – rok za prijavu: 30.11.2015.

Natječaj za CEEPUS mobilnost u kategoriji „Freemover“ za studente, doktorande i nastavno osoblje – rok za prijavu: 30.11.2015.

Obavještavamo vas kako je u programu CEEPUS trenutno otvoren Natječaj za odlazne i dolazne prijave za mobilnost u kategoriji „Freemover“ – mobilnosti van CEEPUS mreža (više informacija dostupno na linku).

Na natječaj se mogu prijaviti studenti, doktorandi i nastavno osoblje sa svih javnih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, na sva strana visoka učilišta u nekoj od zemalja koje sudjeluju u CEEPUS-u (popis zemalja te iznosi stipendija po zemljama dostupni su ovdje).

Studenti se prijavljuju na razdoblje od 3  do 10 mjeseci (kategorija „Student“), doktorandi i studenti koji pišu završni rad na razdoblje od 1  do 3 mjeseca (kategorija „Short Term Student“), a nastavno osoblje na razdoblje od 5 do 30 dana, uz uvjet održavanja nastave i/ili mentorstva minimalno 6 sati tjedno (plan predavanja potrebno je unijeti u polje prijave „Motivation“).

Potrebno je ispuniti online prijavu na stranici CEEPUS-a, www.ceepus.info, te priložiti sljedeću dokumentaciju:
  1. Studenti i doktorandi prilažu 1 prihvatno pismo strane visokoškolske ustanove, te 2 pisma preporuke matične visokoškolske ustanove
  2. Nastavno osoblje prilaže 1 prihvatno pismo visokoškolske ustanove za profesore
 
Svi obrasci dostupni su na stranici CEEPUS-a.
 
Jedina iznimka je Austrija, gdje se navedena dokumentacija prilaže tek po prolazu u drugi krug natječaja.
 
Natječaj je otvoren do 30. studenog 2015.
 
Podsjećamo kako odlazni stipendisti iz RH imaju pravo na ostvarivanje djelomičnog ili potpunog povrata putnih troškova, po povratku sa putovanja, u skladu sa procedurama dostupnima na ovom linku.