Ekonomski fakultet - Zagreb
ERASMUS+ NATJEČAJ ZA STIPENDIJE – studentska mobilnost za akad. god. 2015./16.

ERASMUS+ NATJEČAJ ZA STIPENDIJE – studentska mobilnost za akad. god. 2015./16.

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa u akademskoj godini 2015./2016.
Natječaj možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta pod Razmjena studenata/Natjecajihttps://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/
 
U P U T E  S T U D E N T I M A  E F Z G - a:

I. MOLIMO STUDENTE DA DETALJNO PROUČE NATJEČAJ I SVE DODATKE NATJEČAJU!

II. Pojašnjenje za  DODATAK I. dokazi o jezičnim kompetencijama (potvrde o jezičnim razinama) : 1  - a, c, d, e  

U skladu s Dodatkom I. Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ minimalni uvjet jezične razine bodovat će se na dva načina:
1. Temeljem potvrde o položenim kolegijima poslovnih stranih jezika i temeljem statusa studenta na višim godinama BDiB-a
2. Temeljem prethodne diplome, trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja i za materinji jezik
 
1. Potvrde o položenim kolegijima i studiju na BDiB programu
 
Ispitima koje provodi Katedra za poslovne strane jezike EFZG testira se usvojenost gradiva propisanog nastavnim planom i programom pojedinog kolegija jezika struke, odnosno usvojenost određene stručne terminologije i poslovnih komunikacijskih vještina.
Katedra stoga izdaje potvrde o položenim kolegijima i postignutim ocjenama, a uz podatke o kolegijima navodi se preporučena razina znanja općega jezika za pojedini kolegij.
Temeljem Dodatka I. Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa Katedra će izdavati potvrde kako slijedi:
a. ako je student položio relevantni strani jezik na fakultetu (minimalno 1 godina)
c. za studente viših godina BDiB-a Katedra izdaje posebnu potvrdu kojom potvrđuje da student studira cjeloviti program na engleskom jeziku i znanje minimalno na razini B2.

Studenti koji smatraju da je njihova razina znanja jezika viša i žele potvrdu na kojoj je naznačena viša razina trebaju se pravovremeno podvrći testiranju razine općeg jezika u ustanovama koje se time bave i izdaju potvrde i međunarodne certifikate (škole stranih jezika, Centar za strane jezike FF i centri koji se bave certificiranjem).

Procedura dobivanja Potvrde od Fakulteta/Katedre za strane poslovne jezike za studente sveučilišnih studija koji žele potvrdu o položenim kolegijima poslovnog stranog jezika kao i za studente BDIB-a nalazi se na web stranicama Katedre za poslovne strane jezike na ovom linku: default.aspx?id=5972

2. Bodovanje jezičnih kompetencija temeljem diplome i srednjoškolskog obrazovanja te za materinji jezik
 
Studenti koji su u inozemstvu završili neku razinu studija na relevantnom jeziku, završili trogodišnju srednju školu ili im je relevantni jezik materinji jezik dokaze o tome prilažu prilikom prijave Uredu za međunarodnu suradnju:
d. za studente koji su u inozemstvu završili neku razinu studija na relevantnom stranom jeziku dovoljna je kopija diplome. Kopija diplome smatrat će se dokazom o ispunjenom minimalnom uvjetu vladanja jezikom iz teksta Dodatka I. Natječaju za mobilnost.
e. završena srednja škola na relevantnom stranom jeziku smatrat će se dokazom da je ispunjen minimalni uvjet vladanja jezikom iz teksta Dodatka I. Natječaju za mobilnost.
 
Iznimka od pravila potvrde o jeziku: studenti kojima je relevantni strani jezik materinji jezik navest će to u prijavi, a fakultet će to potvrditi naznakom uz dopis odabira i rang listu studenata.


III. PREDAJA DOKUMENTACIJE:
Dokumentacija se predaje u Urudžbeni ured EFZG-a (desno od glavnog ulaza):
PON-ČET: 12-15 h
PET: 12-1430h
 
Na kuvertu nasloviti:
''Ime i prezime“
Prijava za ERASMUS+ Natječaj za studijski boravak u akad. god. 2015./2016.
Za ECTS koordinatora (prof. dr. sc. Maria Spremića)


Rok predaje dokumentacije je 5. ožujka 2015. 12:00h (rok primitka)