Više od 1000 studenata uključeno u veliki projekt Ekonomskog fakulteta i benda Pravila igre

Sredinom listopada na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kamere su zabilježile projekt kakav domaća glazbena scena još nije upoznala. EFZG i bend Pravila igre udružili su snage te stvorili pjesmu Fakulteta za 100 godina postojanja, a tom je prilikom snimljen i spot u kojem je sudjelovalo više od 1000 studenata.

Ideja projekta začeta je još ovog proljeća, kada su dečki iz Pravila igre nastupili na Danima otvorenih vrata Fakulteta pred budućim polaznicima. Riječ je ujedno o fakultetu koji su završila 2 od 4 člana benda, a uvelike inspirirani vlastitim studentskim uspomenama, osmislili su originalni poklon svojem bivšem faksu. Svoj su talent i kreativnost ove jeseni, stoga, usmjerili u kreiranje pjesme EFZG-a, suradnju kakvu dosad nismo imali prilike vidjeti na ovim prostorima.

Nesumnjivo, ovo je jedan od najambicioznijih projekata na domaćoj glazbenoj sceni, posebice s obzirom da je u isti uključeno više od 1000 studenata te djelatnika Ekonomskog fakulteta.

“Lijepe uspomene i ljubav prema fakultetu bile su ključan okidač za ovu suradnju. Naš nastup u sklopu Dana otvorenih vrata te proaktivna Uprava zaslužni su što smo u svega par mjeseci stvorili nešto što još nitko nikada nije u Hrvatskoj. Jedva čekamo da pjesma zaplovi hrvatskim eterom te da ovaj spot ugleda svijetlo dana,” - rekao je Goran Belošević, bubnjar i menadžer benda te bivši student fakulteta.

U dva dana snimanja, bend je na istoj lokaciji okupio ranije spomenute sudionike i pred kamerama predstavio zanimljivu ljubavnu priču dvoje studenata, kroz kadrove ljepote studentskih dana, obilje zabave i osmijeha studenata te u konačnici, koncertni nastup pred EFZG-om.

Da je bend pomno isplanirao ovaj projekt, dokaz je svaki interesantni detalj pjesme i spota  u kojemu se ljubavna priča između dvoje studenata isprepleće sa studijskim putovanjem od prve do posljednje godine studija. Simbolično, gledati u istome smjeru kako to čine zaljubljeni studenti od prve godine faksa do diplome, upravo je odnos kakav EFZG gradi sa svojim studentima, a Pravila igre opjevala su ga u novoj pjesmi koju očekujemo uskoro.

Pop pjesma pod nazivom „Samo zbog nje“ koja će u sklopu 100. obljetnice EFZG-a postati važan dio povijesti ovog fakulteta, autorsko je djelo Sonje i Mire Buljana, dok je aranžman pripao upravo bendu. Zasigurno, ovo je značajan glazbeni uradak o kojemu će se još dugo govoriti, a spot će se premijerno predstaviti sredinom studenog ove godine.

FOTOGALERIJA