Ekonomski fakultet - Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST - Natječaj za Erasmus+ studijski boravak za ak. god. 2019./20. i dodatne upute EFZG-a- rok za prijavu 14.2.2019., 12:00h

VAŽNA OBAVIJEST - Natječaj za Erasmus+ studijski boravak za ak. god. 2019./20. i dodatne upute EFZG-a- rok za prijavu 14.2.2019., 12:00h

VAŽNA OBAVIJEST: 

"OBAVIJEST O IZDAVANJU POTVRDA O ZNANJU JEZIKA:

Rok je produžen na 13.2.2019.
Mole se studenti da kompletnu dokumentaciju predaju do kraja radnog vremena glavne porte na ime I. Dvoržak.
Katedra za poslovne strane jezike"
 

VAŽNO: Pratite ovu obavijest za eventualne nadopune dodatnih uputa
 
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa u akademskoj godini 2019./2020.

Ured za međunarodnu suradnju organizira radionicu u svrhu što kvalitetnije prijave na Natječaj. Razmijeni se! radionica održat će se u utorak 29. 1. 2019. u 14 h u dvorani 7. Pratite event na Facebooku!


D O D A T N E  U P U T E  S T U D E N T I M A  E F Z G - a

I. MOLIMO STUDENTE DA DETALJNO PROUČE NATJEČAJ I SVE DODATKE!

II. Pojašnjenje za dokumentaciju:
1) nije moguće predati Dopunsku ispravu o studiju umjesto prijepisa dosad položenih ispita i ocjena te ostvarenih ECTS bodova
2) studenti koji su hrvatski državljani predaju motivacijsko pismo, Europass životopis te prijepis dosad položenih ispita i ocjena te ostvarenih ECTS bodova i potvrdu o upisanom semestru ISKLJUČIVO na hrvatskom jeziku (čak i ako su studenti studija na engleskom jeziku)
 
III. Pojašnjenje za DODATAK I. Natječaja: Potvrde o znanju stranog  jezika za točke 1. a i c

U skladu s Dodatkom I. Natječaja minimalni uvjet jezične razine bodovat će se:
 emeljem Potvrde o položenim kolegijima poslovnih stranih jezika i temeljem Potvrde studentskog statusa na višim godinama BDiB studija 
 
Ispitima koje provodi Katedra za poslovne strane jezike EFZG-a testira se usvojenost gradiva propisanog nastavnim planom i programom pojedinog kolegija jezika struke, odnosno usvojenost određene stručne terminologije i poslovnih komunikacijskih vještina. Katedra stoga izdaje potvrde o položenim kolegijima i postignutim ocjenama, a uz podatke o kolegijima navodi se preporučena razina znanja općega jezika za pojedini kolegij.
Temeljem Dodatka I. Natječaja  Katedra će izdavati potvrde kako slijedi:
a. ako je student položio relevantni strani jezik na Fakultetu (minimalno 1 godina)
c. za studente viših godina BDiB-a Katedra izdaje posebnu potvrdu kojom potvrđuje da student studira cjeloviti program na engleskom jeziku za koje je potrebno minimalno znanje na razini B2.
 
Procedura dobivanja Potvrde od Fakulteta/Katedre za strane poslovne jezike za studente sveučilišnih studija koji žele potvrdu o položenim kolegijima poslovnog stranog jezika kao i za studente BDiB-a nalazi se na web stranicama Katedre za poslovne strane jezike na ovom linku.
Zahtjev se predaje u Tajništvo Katedre za strane jezike, soba A-19 (na putu prema Kefi, pored informatičkih dvorana 41 i 42 ) – gđa Ivanka Dvoržak.
 
Studenti koji smatraju da je njihova razina znanja jezika viša i žele potvrdu na kojoj je naznačena viša razina trebaju se pravovremeno podvrgnuti testiranju razine općeg jezika u ustanovama koje se time bave i izdaju potvrde i međunarodne certifikate (npr. škole stranih jezika, Centar za strane jezike FF-a i centri koji se bave certificiranjem).
 
Napomena: studenti su dužni informirati se na kojem se jeziku izvodi nastava na stranom sveučilištu.

IV. PREDAJA DOKUMENTACIJE:
Dokumentacija se predaje u Urudžbeni ured EFZG-a (desno od glavnog ulaza):
PON-ČET: 12-15 h
PET: 12-1430h

Na kuvertu napisati:
Ime i prezime
Prijava za ERASMUS+ Natječaj za studijski boravak u akad. god. 2019./2020.
Za ECTS koordinatora (doc. dr. sc. Martinu Nakić)

 
ROK ZA PRIJAVU : 14. veljače 2019., 12:00 h (datum i vrijeme primitka dokumentacije, ne poštanskog žiga)
 
V. ZA STUDENTE 3. GODINE INTEGRIRANOG STUDIJA KOJI PLANIRAJU UPISATI 4. GODINU U AKAD. GOD. 2019./20.
Studenti 3. godine integriranog studija koji iduće godine planiraju upisati 4. godinu na određenim partnerskim sveučilištima na razmjeni mogu pohađati kolegije na diplomskoj razini. U ovoj tablici možete vidjeti koja partnerska sveučilišta dopuštaju upis kolegija na diplomskoj razini studentima 4. godine integriranog studija, a koja ne.

VI. NAPOMENA: Studenti završne godine preddiplomskih studija koji prijavljuju mobilnost na diplomskoj razini prijavljuju isključivo ljetni semestar (navedeno u tekstu Natječaja). Također, studenti završne godine diplomskih studija koji prijavljuju mobilnost na poslijediplomskoj razini prijavljuju isključivo ljetni semestar.

VII. Sljedeća sveučilišta imaju rane rokove nominacija za zimski semestar (do kraja ožujka), stoga je preporuka da studenti za te institucije prijavljuju ljetni semestar:
- Högskolan Väst (University West), Švedska
- Mittuniversitet (Mid Sweden University), Švedska
- University of the West of England, UK
- Tartu Ülikool, Estonija

University of Ljubljana, Faculty of Administration – razmjena moguća samo u ljetnom semestru

VIII. KRITERIJI, DODATNI KRITERIJI I BODOVANJE - tablica