Trijumf studenata Ekonomskog fakulteta

Svečana dodjela nagrada u sklopu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj (HPH), održana 5. prosinca 2017., privukla je velik broj predstavnika poslovne zajednice i obrazovnih institucija, a velikim uspjehom mogu se pohvaliti studenti Ekonomskog fakulteta koji su pobijedili u sve tri kategorije.
 
Hrvatska pamet Hrvatskoj je društveno odgovorni projekt Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata, ali i poticanja u lakše uključivanje u sustav nacionalne ekonomije. Cilj natjecanja jest prezentirati ideje, znanja i sposobnosti hrvatskih studenata pretočene u konkretne projekte vezane uz tri osnovna tematska smjera nacionalne razvojne strategije.
 
Ocjenjivački sud činili su predstavnici partnerskih tvrtki te neovisni stručnjaci, a od 198 prijava koliko ih je pristiglo na ovogodišnje natjecanje, u finalni izbor ušlo je 9 radova, od čega je čak 8 bilo s Ekonomskog fakulteta. U projektu su sudjelovali studenti 2. godine studija koji pohađaju kolegij Osnove marketinga i to studentske grupe „MOS-PULJ“ i „IZV-KOZ-ŽUŽ“.
 
U kategoriji Izvorno hrvatsko od studenata se tražilo da razviju novi i prepoznatljiv proizvod te pripadajuću strategiju za njegov plasman na domaćim i stranim tržištima. Pobjedu je odnio projekt DW ormar kojeg su osmislile studentice Petra Pavić, Iva Purgar i Ivana Pribanić. U istoj kategoriji u finalu su bile  i studentice Ekonomskog fakulteta Patricia Peternel, Mia Puh i Petra Pracaić s idejom moderne kućice na drvetu.
 
U kategoriji  Poduzetna Hrvatska tražile su se održive ideje i projekti usmjereni na razvoj održivih biznisa, a mogli su se odnositi na otkrivanje novih tržišnih niša ili stvaranja novih poslovnih koncepata utemeljenih na postojećim poslovnim modelima. Najboljim je proglašen projekt  Zdrave hrana - iz ljubavi prema sebi, autora Filipa Oreškovića, Renate Oreč i Petre Mucić. U ovoj kategoriji su svi finalisti bili s Ekonomskog fakulteta i to Hrvojka Babić i Laura Prpić s projektom Igroteka te Adriana Santovac, Marina Kukić i Lara Vukić s idejom uzgoja puževa Mal Snail.
Studenti Ekonomskog fakulteta Borna Nikolić, Ana Petrović i Marija Mrvelj sa svojim projektom Vrijeme je novac proglašeni su pobjednicima u trećoj kategoriji Inovativna Hrvatska. U ovoj kategoriji  studenti su trebali prezentirati inovativne ideje koje će biti od koristi pojedincima ili tvrtkama te time pomoći dodatnom razvoju Hrvatske i ojačati njezin status na polju inovativnosti u svijetu, ali i ideje koje se odnose na mogućnosti jačeg poticanja inovativnosti među mladima. Svi finalisti u ovoj kategoriji  bili su studenti Ekonomskog fakulteta, i to Hrvoje Rezo, David Pandžić i Leon Mrkić s projektom Pizzeria dron te Karla Mrdalj, Tea Ožegović i Klara Novosel s idejom SmartBrusha
 
Pobjedničke studenske grupe nagrađene su novčanom nagradom, a Pliva Hrvatska osigurala je pobjednicima u kategoriji Izvorno hrvatsko dvotjednu praksu u toj kompaniji. Razvojna agencija Zagreb (RAZA) pobjednicima u kategoriji Inovativna Hrvatska osigurala je šestomjesečni program potpore razvoju projekta u Tehnološkom parku Zagreb.
 
Na dodjeli je nastupio i pjevački zbor Ekonomskog fakulteta Sonus Oeconomicus, a uz pobjednike i finaliste, svojim nastupom pokazali su svestranost studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Čestitamo!
 
 Više informacija možete pronaći ovdje.