Tribina o aktualnostima u pravu i politici tržišnog natjecanja - Utvrđivanje kartela: standardi dokazivanja i sudska kontrola

U prvoj polovici 2018. godine Ustavni sud Republike Hrvatske donio je dvije zanimljive odluke iz područja zaštite tržišnog natjecanja, koje problematiziraju pitanje standarda dokazivanja kartelnog sporazuma u hrvatskom pravu. Što je kartel? Kako ga dokazati? Koja je uloga europskog prava u kontekstu nacionalne upravne i sudske prakse? Koji su standardi dokazivanja u europskoj i hrvatskoj sudskoj praksi? 

O tim i drugim pitanjima govorit će naši panelisti na listopadskoj tribini o aktualnostima u pravu i politici tržišnog natjecanja.

Tribina pod nazivom Utvrđivanje kartela: standardi dokazivanja i sudska kontrola održat će  se u petak 26. listopada 2018. u 10 sati u dvorani 7.

Panelisti su dr. sc. Snježana Bagić, sutkinja Ustavnog suda Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Siniša Petrović, PFZG, Mirna Romić, sudska savjetnica na Sudu Europske unije i izv. prof. dr. sc. Dubravka Akšamović, PFOS, a moderira  izv. prof. dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman, EFZG.

Dođite i uključite se u raspravu!

Više informacija dostupno je na https://pptn-tribina.net.efzg.hr