Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Svečano otvorenje poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost

Svečano otvorenje poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost

U ponedjeljak 22. siječnja 2018. s početkom u 17 sati u vijećnici Fakulteta održano je svečano otvorenje poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost. Otvorenju je nazočila druga generacija doktoranada studija zajedno sa predavačima i upravom Fakulteta.

Doktorski studij Ekonomija i globalna sigurnost je prvi interdisciplinarni studij ovog tipa u Hrvatskoj, a na njemu će uz profesore Ekonomskog fakulteta kao predavači sudjelovati i profesori s niza drugih visokoškolskih institucija, uključujući Fakultet političkih znanosti te Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Okupljenima se prvo obratio voditelj studija prof. dr. sc. Tonći Lazibat te prepustio riječ rektoru Sveučilišta prof. dr. sc. Damiru Borasu  i dekanu Fakulteta prof. dr. sc. Lajošu Žageru koji su poželjeli dobrodošlicu studentima. Uz to, istaknuli su važnost doktorskog studija koji nudi nove istraživačke mogućnosti za polaznike te potvrđuje status Ekonomskog fakulteta kao vodeće visokoškolske obrazovne ustanove i mjesta na kojem se razvijaju inovativni studijski programi koji prate trendove na svjetskom tržištu i omogućuju razvoj vrhunskih stručnjaka raznih profila.

Nakon uvodnih riječi rektora i dekana, voditelj studija prof. dr. sc. Tonći Lazibat je predstavio cjelokupni program i predavače na studiju. Po završetku protokolarnog dijela otvorenja uslijedilo je neformalno druženje doktoranada i predavača.

Galerija slika >>>