Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Preddiplomski sveučilišni studij na engleskom jeziku

Preddiplomski sveučilišni studij na engleskom jeziku "Bachelor Degree in Business"


Preddiplomski sveučilišni studij na engleskom jeziku "Bachelor Degree in Business" (BDiB) od 2011. godine posjeduje EPAS akreditaciju EFMD-a. Studij se u cijelosti izvodi na engleskom jeziku, a sadržajno obuhvaća sve obvezne kolegije Preddiplomskog sveučilišnog studija "Poslovna ekonomija". Ovaj način studiranja otvoren je podjednako za hrvatske i strane studente koji žele pohađati nastavu i polagati ispite na engleskom jeziku. Takav studij hrvatskim studentima povećava šanse za dobivanje neke od stipendija za studijski boravak na inozemnim sveučilištima, a stranim studentima pruža mogućnost cjelovitog studiranja na Ekonomskom fakultetu – Zagreb, stjecanje ECTS bodova i priznavanja stečenog akademskog stupnja na sveučilištima u inozemstvu. Nakon uspješnog završetka svih obveza na studiju polaznicima se izdaje diploma na engleskom jeziku.
 
Program studija pruža kvalitetno podučavanje, poticajno okruženje, nadahnuće, zabavu, prijateljstvo i potporu. Na studijima podučavaju nastavnici Ekonomskog fakulteta - Zagreb, ali i gosti predavači s partnerskih sveučilišta te stipendisti programa Fulbright. Na gotovo svakom kolegiju nastavu izvode i gostujući profesori s renomiranih inozemnih sveučilišta i institucija. Za polaznike je u cijenu studija uključena literatura na engleskom jeziku iz svih kolegija. Posebnost studija je rad u malim grupama studenata, interaktivni pristup podučavanju temeljen na rješavanju poslovnih problema te upoznavanje ljudi iz drugih zemalja i kultura. Polaznici imaju priliku pohađati predavanja stranih profesora, organizirati radionice i konferencije. Na višim godinama studija organiziraju se intenzivne posjete i studentska praksa u renomiranim poduzećima koje posluju u Hrvatskoj u kojima je engleski jezik osnovni jezik komunikacije.

Više informacija o Preddiplomskom sveučilišnom studiju na engleskom jeziku "Bachelor Degree in Business" mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.