Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Predavanje  američkog veleposlanika W. Roberta Kohorsta

Predavanje američkog veleposlanika W. Roberta Kohorsta

Povodom dobivanja prestižne  AACSB akreditacije Ekonomski fakultet 16. listopada 2019. posjetit će Nj. E. W. Robert Kohorst, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, koji će tom prilikom održati predavanje na temu Four factors that increase chances for entrepreneurial success.

Predavanje je namijenjeno svim zainteresiranima, a održat će se 16. listopada 2019. u 11 sati u Kongresnoj dvorani.
 
Iz životopisa:

Robert Kohorst dužnost veleposlanika Sjedinjenih Država u Republici Hrvatskoj preuzeo je u siječnju 2018. godine. Veleposlanik Kohorst istaknuti je američki poduzetnik s iskustvom na području prava, nekretnina i financija. Bio je predsjednik i osnivač društva Everest Properties u Pasadeni, Kalifornija od 1991. godine, a osim stručnosti u poslovanju nekretninama, g. Kohorst poznat je po svojim poduzetničkim sposobnostima, vještinama upravljanja i velikom iskustvu na području financija. Znatan je doprinos dao i mnogim javnim službama i obrazovanju kao direktor i bivši predsjednik Organizacije mladih predsjednika (Young Presidents’ Organization, San Gabriel Valley Chapter), član sveučilišnog vijeća Sveučilišta Loyola Marymount u Los Angelesu, Kalifornija, član školskog vijeća La Salle High School u Pasadeni, Kalifornija te kao direktor i bivši predsjednik Vijeća izviđača SAD-a za San Gabriel Valley.

Prethodno je bio i predsjednik društva RK Holdings, Inc., Los Angeles, Kalifornija (1990.-1991.), predsjednik društva Private Placement Group for Public Storage, Inc., Glendale, Kalifornija (1984.-1990.), odvjetnik i partner u odvjetničkom društvu Albert & Ellis, Los Angeles, Kalifornija (1982.-1984.), odvjetnik u odvjetničkom društvu Hufstedler, Miller, Carlson & Beardsley, Los Angeles, Kalifornija (1979.-1982.) te savjetnik suca Alberta Engela na Prizivnom sudu SAD-a, 6th Circuit, Grand Rapids, Michigan (1978.-1979.). Bio je i član brojnih privatnih i javnih odbora.

Veleposlanik Kohorst diplomirao je na Sveučilištu Dayton u Daytonu, Ohio 1975. godine, a doktorat iz prava stekao je 1978. godine na Sveučilištu u Michiganu, na Pravnom fakultetu u Ann Arboru. Primio je brojne nagrade za istaknuta akademska ostvarenja i javno djelovanje u Kaliforniji.