Predavanje američkog veleposlanika W. Roberta Kohorsta

Povodom dobivanja prestižne  AACSB akreditacije Ekonomski fakultet 16. listopada 2019. posjetit će Nj. E. W. Robert Kohorst, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, koji će tom prilikom održati predavanje na temu Four factors that increase chances for entrepreneurial success.

Predavanje je namijenjeno svim zainteresiranima, a održat će se 16. listopada 2019. u 11 sati u Kongresnoj dvorani.
 
Iz životopisa:

Robert Kohorst dužnost veleposlanika Sjedinjenih Država u Republici Hrvatskoj preuzeo je u siječnju 2018. godine. Veleposlanik Kohorst istaknuti je američki poduzetnik s iskustvom na području prava, nekretnina i financija. Bio je predsjednik i osnivač društva Everest Properties u Pasadeni, Kalifornija od 1991. godine, a osim stručnosti u poslovanju nekretninama, g. Kohorst poznat je po svojim poduzetničkim sposobnostima, vještinama upravljanja i velikom iskustvu na području financija. Znatan je doprinos dao i mnogim javnim službama i obrazovanju kao direktor i bivši predsjednik Organizacije mladih predsjednika (Young Presidents’ Organization, San Gabriel Valley Chapter), član sveučilišnog vijeća Sveučilišta Loyola Marymount u Los Angelesu, Kalifornija, član školskog vijeća La Salle High School u Pasadeni, Kalifornija te kao direktor i bivši predsjednik Vijeća izviđača SAD-a za San Gabriel Valley.

Prethodno je bio i predsjednik društva RK Holdings, Inc., Los Angeles, Kalifornija (1990.-1991.), predsjednik društva Private Placement Group for Public Storage, Inc., Glendale, Kalifornija (1984.-1990.), odvjetnik i partner u odvjetničkom društvu Albert & Ellis, Los Angeles, Kalifornija (1982.-1984.), odvjetnik u odvjetničkom društvu Hufstedler, Miller, Carlson & Beardsley, Los Angeles, Kalifornija (1979.-1982.) te savjetnik suca Alberta Engela na Prizivnom sudu SAD-a, 6th Circuit, Grand Rapids, Michigan (1978.-1979.). Bio je i član brojnih privatnih i javnih odbora.

Veleposlanik Kohorst diplomirao je na Sveučilištu Dayton u Daytonu, Ohio 1975. godine, a doktorat iz prava stekao je 1978. godine na Sveučilištu u Michiganu, na Pravnom fakultetu u Ann Arboru. Primio je brojne nagrade za istaknuta akademska ostvarenja i javno djelovanje u Kaliforniji.