Poziv za konferenciju Učiteljskog fakulteta STOO

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu sa zadovoljstvom Vas poziva na Međunarodnu znanstvenu i umjetničku konferenciju Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO koja će se održati od 15. do 17. studenoga 2019. u Zagrebu. Konferencija STOO jedna je u nizu aktivnosti kojima Učiteljski fakultet obilježava 100 godina svojega djelovanja. Sudionici Konferencije moći će sudjelovati na jednom od deset simpozija s temama iz pedagogije i psihologije, filozofije, metodike, učenja i poučavanja hrvatskoga jezika, učenja i poučavanja stranoga jezika, ulozi informacijskih i komunikacijskih tehnologija u osnovnoškolskom obrazovanju, poučavanju matematike, kineziologije, likovnih i vizualnih umjetnosti te glazbenog odgoja i obrazovanja.

Konferencija STOO sudionicima će ponuditi četiri plenarna predavanja te dodatnih devet pozvanih predavanja domaćih i stranih stručnjaka u okvirima pojedinih simpozija. Održat će se i okrugli stol na suvremenu temu Bioetike i izazova suvremenog odgoja i obrazovanja na kojem će gostovati pozvani govornici s četiriju sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Konferenciju će popratiti i bogat umjetnički program – Izložba likovnih i teoretskih djela profesora likovnog obrazovanja Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 1919. do 2019., Koncert studenata i djelatnika Fakulteta te likovne i glazbene radionice.

Novi rok za prijavu sažetaka je 23. lipnja 2019. godine.

Radovi izloženi na konferenciji bit će objavljeni u mrežnim zbornicima radova s otvorenim pristupom. Najbolji radovi bit će objavljeni u posebnom izdanju Hrvatskog časopisa za odgoj i obrazovanje koji je dio izdavačke djelatnosti Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sve detalje o konferenciji STOO dostavljamo u dokumentu Trećeg poziva u privitku, a isti se podatci nalaze i na mrežnoj stranici Konferencije https://www.ufzg.unizg.hr/stoo/ (PDF).