Poziv na predavanje - Korado Korlević

Hrvatski akademsko-poslovni klub  poziva Vas na otvoreno predavanje i razgovor  s gospodinom Koradom Korlevićem na temu Transhuman agenda- sljedećih 50 godina.

Predavanje će se održati 19.veljače 2019. u 19 sati u prostorijama Europskog doma Zagreb (dvorana Rim), Jurišićeva 1/1.

Zainteresirani svoj dolazak mogu prijaviti na barbara.hapk@gmail.hr
 
O predavaču:
Korado Korlević, rođen 1958.godine u Poreču,  jedan je od najpoznatijih hrvatskih astronoma i jedan od vodećih pokretača Zvjezdarnice Višnjan te mnogih edukacijskih projekata u Hrvatskoj u tom području. Gimnaziju je završio u Puli, a Pedagoški fakultet na Sveučilištu u Rijeci. Bio je jedan od voditelja Prve međunarodne ekspedicije na područje tunguske eksplozije u Sibiru 1990.godine.
Otkrio je više od 1400 malih planeta (asteroida), a sudjelovao je i otkrivanju dvaju kometa.
Uz pedagoški rad, objavio je i mnogo znanstvenih i znanstveno-popularnih radova u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, član mnogih međunarodnih strukovnih organizacija, počasni član četiriju udruga, a za zasluge na području astronomije i edukacije Komisija za imenovanje Međunarodne astronomske unije jedno je od nebeskih tijela između Marsa i Jupitera nazvala Korado. Osim svjetskih uspjeha na polju astronomije, g. Korlević je također jedan od priznatih hrvatskih i svjetskih futurologa. Njegova razmišljanja i projekcije o vjerojatnom utjecaju umjetne inteligencije i robotike na čovječanstvo u narednih 50-ak godina su ujedno fascinantna i zastrašujuća – u najmanju ruku upozoravajuća. Na ovom predavanju ćete imati prilike saznati koji su temelji takvih predviđanja te što nas vrlo vjerojatno očekuje u budućnosti na polju transhuman agende.