Potpisan ugovor o suradnji na provedbi projekta upravljanja rizicima

Prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Vlado Bagarić, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP), potpisali su 4. prosinca 2018. ugovor o suradnji na provedbi projekta Implementacija mjera i unaprjeđenje sustava integriranog upravljanja rizicima (ERM) u HKZP-u.

Ugovor o provedbi projekta temelji se na Sporazumu o suradnji sklopljenom između Ekonomskog fakulteta i HKZP-a u siječnju 2018., a voditeljica projekta je prof. dr. sc. Danijela Miloš Sprčić. Radi se o nastavku projekta Uspostava i implementacija sustava integriranog upravljanja rizicima u HKZP-u u kojem su sudjelovali ključni menadžeri i stručnjaci HKZP-a te tim stručnjaka Ekonomskog fakulteta – Zagreb.

Ciljevi novog projekta su implementacija i nadzor učinkovitosti mjera upravljanja rizicima, transfer znanja o ERM sustavu kroz organizaciju, daljnje usklađivanje ERM sustava sa strategijom i poslovnim ciljevima te procesima planiranja i odlučivanja, kao i identifikacija, vrednovanje i upravljanje rizicima vezanim uz realizaciju strateškog plana HKZP-a u razdoblju od 2020. do 2024.

Više informacija dostupno je ovdje