Poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij Ekonomija i Poslovna ekonomija

Cilj poslijediplomskog sveučilišnog (doktorskog) studija Ekonomije i Poslovne ekonomije je osposobiti polaznike za provođenje znanstveno utemeljenih i društveno relevantnih istraživanja kojima se odgovara na suvremene  izazove ekonomije i poslovne ekonomije i stvaraju novi doprinosi u znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Polaznici se poučavaju znanjima i vještinama neophodnim za razumijevanje, vrednovanje i provođenje kvantitativnih i kvalitativnih monodsiciplinarnih i interdisciplinarnih istraživanja. Program je koncipiran kako bi osigurao: razumijevanje filozofija i temeljnih metodoloških pitanja znanstvenog istraživanja, razumijevanje teorijskih temelja i suvremenih metoda istraživanja u ekonomiji i poslovnoj ekonomiji, razvoj sposobnosti oblikovanja i provedbe istraživačkog projekta kao i komuniciranja rezultata istraživanja različitim javnostima.

Ekonomski fakultet - Zagreb ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju doktora znanosti s kompetencijama potrebnim za respektabilnu karijeru u akademskoj i/ili znanstvenoj zajednici, u poslovnoj praksi te javnim institucijama. Resursi Fakulteta polaznicima studija pružaju relevantnu podršku za usvajanje znanja i vještina te za uspješan završetak studija.
 
prof. dr. sc. Đurđana Ozretić Došen
Voditeljica studija od generacije 2016/2017.


Upis nove generacije polaznika

Natječaj za upis polaznika nove generacije (2020./2021.) bit će objavljen u ponedjeljak, 01.06.2020.

Pročitajte iskustva naših polaznika aktualnih triju generacija koja će vam sigurno pomoći u odluci.

Trebate li više informacija ili želite razgovarati s voditeljicom i tajnikom o studiju i mogućnostima koje pruža, javite nam se i zatražite svoj termin za konzultacije.
 
 
Brošura studija

Preuzmite PDF verziju brošure doktorskog studija "Ekonomija i poslovna ekonomija", u kojoj ćete naći sve informacije o studiju na jednom mjestu.Članstva

Poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij Ekonomije i Poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta - Zagreb je od 2002. godine član EDAMBA-e, Europskog udruženja doktorskih studija iz područja menadžmenta i poslovne administracije, a od 2008. godine član je i CESEENET - mreže doktorskih studija iz ekonomije i poslovne ekonomije između ekonomskih fakulteta srednje i istočne Europe.