Otvorenje poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost

Na Ekonomskom fakultetu  27. siječnja 2020. održano je svečano otvorenje poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost. Otvorenju je prisustvovala četvrta generacija doktoranada studija zajedno s predavačima i Upravom Fakulteta.

Doktorski studij Ekonomija i globalna sigurnost je prvi interdisciplinarni studij ovog tipa u Hrvatskoj, a na njemu uz profesore Ekonomskog fakulteta kao predavači sudjeluju i profesori s niza drugih visokoškolskih institucija, uključujući Fakultet političkih znanosti te Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Okupljenima su se obratili prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta i  prof. dr. sc. Tonći Lazibat, voditelj studija, te su poželjeli dobrodošlicu novim studentima. Uz to, istaknuli su važnost doktorskog studija koji nudi nove istraživačke mogućnosti za polaznike te potvrđuje status Ekonomskog fakulteta kao vodeće visokoškolske obrazovne ustanove i mjesta na kojem se razvijaju inovativni studijski programi koji prate trendove na svjetskom tržištu i omogućuju razvoj vrhunskih stručnjaka raznih profila, što potvrđuje i prestižna AACSB akreditacija.

Nakon uvodnih riječi, voditelj studija predstavio je i cjelokupni program i predavače na studiju. Po završetku protokolarnog dijela otvorenja uslijedilo je neformalno druženje doktoranada i predavača.