Ekonomski fakultet - Zagreb
Članovi

Sveučilišni projekt „Holistička analiza uloge sindikata u suvremenom društvu“

O projektu

Uloga sindikata u suvremenom društvu vrlo je aktualna te relevantna tema koju je potrebno holistički istražiti s obzirom da su dosadašnja istraživanja te problematike u svijetu vrlo parcijalna i prvenstveno kvantitativna. Stoga se u projektu istraživanju položaja i utjecaja sindikata u suvremenom društvu te njihove budućnosti prilazi teorijski i empirijski, kvantitativno i kvalitativno, na makroekonomskoj i mikroekonomskoj razini, iz aspekta različitih aktera, interdisciplinarno te s različitim vremenskim usmjerenjem. Projekt „Holistička analiza uloge sindikata u suvremenom društvu“ razvojni je projekt Sveučilišta u Zagrebu financiran iz sredstava fonda za razvoj Sveučilišta.


 
Okrugli stol "Uloga sindikata u suvremenom društvu"

Dana 23. listopada 2012. godine održan je Okrugli stol „Uloga sindikata u suvremenom društvu“. U radu okruglog stola sudjelovali su predstavnici sindikata i državnih institucija, sveučilišni profesori s različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Pravni fakultet), predstavnici poslodavaca i studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Osim panel rasprave, na Okruglom stolu promovirana je knjiga „Evolucija sindikata – Uloga sindikata u suvremenom društvu“ te je prezentirano devet znanstvenih radova.



Održana promocija knjige „Evolucija sindikata – Uloga sindikata u suvremenome društvu“

U sklopu Okruglog stola „Uloga sindikata u suvremenom društvu“ održana je promocija knjige „Evolucija sindikata – Uloga sindikata u suvremenome društvu“.
O knjizi su govorili: dr. sc. Tomislav Gelo (voditelj nakladništva Ekonomskog fakulteta u Zagrebu), prof. dr. sc. Pere Sikavica (recenzent) i urednice knjige – prof. dr. sc. Alka Obadić i prof. dr. sc. Nina Pološki Vokić.