Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Riječ Dekana

Riječ Dekana

Poštovane kolegice i kolege – studenti i nastavnici, stručno i tehničko osoblje, posjetitelji internetskih stranica i svi dragi prijatelji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedna je od vodećih visokoškolskih i obrazovnih institucija u centralnoj i jugoistočnoj Europi. Uspješno djeluje već više od devedeset godina.

Tradicija, iskustvo, ali i neprestano inoviranje nastavnog i istraživačkog procesa, odlike su svih suvremenih i uspješnih  visokoškolskih institucija, pa tako i našeg, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U skladu s tim, preddiplomski, diplomski i poslijediplomski programi na hrvatskom i engleskom jeziku, kao i programi stručnog studija i cjeloživotnog obrazovanja okosnica su našeg nastavnog djelovanja i usmjereni su onima koji su najvažnije karike u lancu dionika – studentima i njihovim potencijalnim poslodavcima. Istraživački potencijal, rad na projektima, vidljivost na međunarodnoj znanstvenoj sceni, društveno odgovorno djelovanje i tolerancija, također su dio prepoznatljivosti našeg Fakulteta.

Siguran sam da će naš Fakultet i u buduće biti cijenjen i prepoznatljiv te da će samostalno i u partnerstvu s kvalitetnim domaćim i inozemnim visokoškolskim i istraživačkim institucijama, kao i gospodarstvom, neprofitnim organizacijama i ukupnim javnim sektorom,  biti inicijatorom i provoditeljem razvoja i pozitivnih društvenih promjena u Hrvatskoj i široj regiji.

S poštovanjem,

Dekan

Prof. dr. sc. Lajoš Žager