Studentice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta ambasadorice Hrvatske u EU prema odabiru Europske komisije

Studentice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta ambasadorice Hrvatske u EU prema odabiru Europske komisije
 
Europska komisija odabrala je mlade i uspješne ljude iz Hrvatske te kroz priče o njihovim postignućima predstavila Hrvatsku kao 28. članicu Europske unije. Među njima su i tri mlade hrvatske poduzetnice, studentice BDiB i MMI međunarodnih programa na Ekonomskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Ana Burica, Josipa Majić i Petra Milković.
Poznatije kao IDerma tim studentice su osmislile zdravstveni startup pod nazivom IDerma. Riječ je o inovativnom softverskom rješenju  koji dermatolozima omogućuje prikupljanje podataka o pacijentima i praćenje terapije na jedinstven i iznimno personaliziran način.  Svrha  softvera je zamjena zdravstvenog programa koji radi na načelu “univerzalnosti” nuđenjem individualno prilagođenih tretmana.
Prema riječima mladih studentica/poduzetnica IDerma dugoročno rješava problem neadekvatnog sustava praćenja stanja pacijenata kako na polju dermatologije tako i u srodnim nišama i po prvi puta omogućava sustavnu analizu reakcije na OTC terapije i preparate. Također,  kreira i platformu na kojoj će doktori izgraditi kvalitetan, dugoročan i profitabilan odnos sa svojim pacijentima.
„Nama kao studenticama BDiB i MMI programa na Ekonomskom fakultetu te kao  predavačicama na BDiB Startup akademiji izuzetna je čast predstavljati kako studente tako i čitavu akademsku zajednicu pri  samom ulasku Hrvatske u EU.  S obzirom na to da su nam klijenti u velikoj mjeri inozemne klinike te da smo školovane u Europskoj uniji, već se neko vrijeme osjećamo njenim dijelom pa se ujedno nadamo da će i naši studenti te mladi poduzetnici maksimalno realizirati potencijal i iskoristiti prilike koje se ovom prigodom otvaraju“, istaknule su mlade poduzetnice.
Više na https://www.croatia-in-the-eu.eu/en/discover-campaign-voices